Adalet değil “Herkes için Adalet”

Adalet değil “Herkes için Adalet”
Yayınlama: 31.10.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Gazeteci Yazar H. Murat BAŞBAY, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyerek getirdiği ‘ADALET’ anlayışının eksik olması sebebiyle Kılıçdaroğlu’nun anladığı ‘ADALET’ anlayışını iade etmek üzere İstanbul Maltepe’den yola çıkarak CHP Genel Merkezine doğru yürümeye başladı.

Yürüyüşe başlamadan önce gazetecilere bazı açıklamalarda bulunup soruları cevaplayan Başbay,  yürüyüşe başlamak için Maltepe’yi özelikle seçmesinin nedenini Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüyüşünü burada bitirmesi olduğunu belirtti. Başbay,” Maltepe den başlayarak Kemal bey’in elinde tutmuş olduğu Adalet tabelasını Kendisine iade edeceğiz. Diyeceğiz ki;” biz Adalet istemiyoruz biz herkes için adalet istiyoruz” diyeceğiz.” dedi.

HAKKIMDA 50 SUÇ DUYURUSU 13 DAVA VAR

Hakkında 50 suç duyurusu 13 dava olduğunu belirten Başbay, “Kendilerine sadece bir gazeteci zor duruma düştü diye ki, o da ayrıca tartışılır, konu zaten şu an yargıda olduğu için çok da fazla yorum yapmayacağım o konuda ama kendi gazetecisi için yürüyüş yapan Kemal Kılıçdaroğlu yine kendi belediyeleri Bakırköy ve Adalar Belediye başkanlarının benim hakkımda açmış oldukları 50 tane suç duyurusu 13 tane dava ve bu davalardan mütevellit bir hapis cezam var para cezasına çarptırıldım diğerlerinden de beraat ettim. Biz bu yürüyüşte şunu savunuyoruz, diyoruz ki evet adalet ama herkes için adalet olsun. Adalet sadece size dokunanı değil herkes için adalet herkesin haklarını savunacağız diyoruz. Yürüyüşümüz Ankara CHP Genel Merkezinin önünde noktalanacak.” ifadelerini kullandı.

HABERLERİN İÇERİĞİNDEN DEĞİL KARİKATÜRLERDEN YARGILANDIM

Yaptığı haberlerden değil haberin içinde yer alan karikatürlerden ceza aldığını belirten Başbay, “Tek haber gazetesinde yaptığım haberlerden dolayı değil haberlerin içinde kullandığım karikatürlerden dolayı maalesef yargılandım. CHP’li Adalar ve Bakırköy Belediyesi bir anlamda karikatür düşmanı olduklarını da göstermiş oldular.  Haberlerin içeriğinde rüşvet var, yolsuzluk var, hırsızlık var, yanlış yapılan işler var, FETO ile bağlantılar var, belediyelerin FETO’ye para aktarımları var. Bununla ilgili belgeleri koyuyoruz ortaya ama maalesef görüyoruz ki bunlar yargıyı ve belediye başkanlarını pek enterese etmiyor sadece ve sadece haberlerde kullandığım karikatürler onları son derece rahatsız ediyor yani mesela Adalar Belediyesi’ne Kayyum diye bir haberimiz vardı. Bu haberden dolayı gazetem kapatma cezası aldı. Yine Bakırköy ile ilgili bir haberim de yine kapatma cezası aldım.” dedi.

BAKIRKÖY BELEDİYESİNİN GAZETECİLERE TUTUMU VAHŞİCE

Bakırköy Belediyesi’nin gazetecileri davranışı tutumu vahşice ifadelerini kullanan Başbay, “Beni Yolcu etmeye gelen arkadaşım gazetesi Serdar Tak, eşinin yanında saldırıya uğradı ve bu saldırının en büyük müsebbibi en büyük şüphelisi de Bakırköy Belediye Başkanı ama ne hikmetse kamera görüntülerinin tamamı bir türlü emniyet tarafından çözülemedi. Olay şu anda faili meçhul olarak kaldı yine aynı şekilde belediye başkanını makamında çaycıyı dövmesi, iç denetçinin dövülmesi bunların tamamı faili meçhul olarak kaldı. Onların hakkını aramak için bu yürüyüşü tamamlıyoruz.” dedi.

Yaptığı haberlerin iddia ve belgelere dayandığının altını çizen Başbay, “Haberlerim iddia ve belgeye dayalı olarak yapıyorum ve yaptığımız haberlerden dolayı bugüne kadar sahte diploma ile görev yapan bir memuru ortaya çıkardık yine bugüne kadar usulsüz olarak işe alınan kişilerin işten çıkarılmasını sağladık. Haksız yere işe alınanlarla ilgili haberler yaptık. Bununla ilgili müfettişler soruşturma yaptı ve soruşturma neticesinde biz haklı bulunduk ve o kişiler işten çıkartıldı. İBB müfettişlerinden hazırlamış oldukları raporları yayınladık ve bundan dolayı yine soruşturmaya uğrayan biz olduk. Belediye başkanları bugün yine aynı belediye başkanları ‘biz adayız’ diyorlar.  Biz de yürümeye devam ediyoruz. Yanlışlarla uğraşmaya devam edeceğiz.” dedi.

ATİLLA AYTAÇ ADAY OLURSA ADALAR’IN HALİ NE OLUR?

Bir gazetecinin, ‘Atilla Aytaç iddiaya göre eski bir bakanı devreye sokarak aday oldu. Bu seçimlerde de aynı kişi tarafından genel başkanı baskı yapılarak görevine devam etmek istediği bu yönde kulisler yaptığı söyleniyor bunun hakkında bir şeyler düşünüyor musunuz? Bir bilginiz var mı? Atilla Aytaç tekrar seçilirse daha doğrusu aday olursa Adalar’ın hali ne olur? sorusunu cevaplayan Başbay, 

Vallahi bütün atama konusunda belediye başkanlarının atanması konusuna son derece karşıyız. Bütün partiler için geçerli olan, her ilçeye kendi ilçesinden birilerinin aday olup o ilçede belediye başkanı seçilmesi, tabii ki bizim taraf olduğum durum bu ama maalesef aynı kişi Bakırköy’de de söz konusu Bakırköy’de de onlarca aday varken Esenyurt’tan ki Esenyurt’ta bizim ilçemiz, bu ülkenin ilçesi ama Esenyurt’tan birisini getirip pat diye aday yapabiliyorlar. Genel başkana kimler neden, nasıl etki yapıyor bilemiyoruz ama neticede bu onların tasarrufunda olan bir şey. Hani işte demokrasinin bu atamalarla ne olduğunu daha iyi anlıyoruz. Hani sosyal demokrat olduğunu iddia eden, demokrasiye inandığını, basın özgürlüğüne inandığını iddia eden bir parti ve bir partinin genel başkanı bu şekilde davranıyorsa bizim bununla ilgili yapacak bir şeyimiz yok. Sadece biz yazıp halkı bilgilendiririz. Onun dışındaki takdir halkın oylarına kalmış” ifadelerini kullandı.

35 GAZETECİ TUTUKLUYKEN KILIÇDAROĞLU KILINI KIPIRDATMADI

Ergenekon davasında tutuklanan gazetecilere değinen Başbay, “Bir gazeteci için adalet yürüyüşü yapan sayın Kılıçdaroğlu, Ergenekon sürecinde yaklaşık 35 tane gazeteci tutuklanması, bunların arasında çok muhteşem isimler var bir Mustafa Balbay, bir Tuncay Özkan, bir Erol Mütercimler, bir Erol Manisalı, bir Soner Yalçın gibi bu ülkenin büyük değerleri tutuklanmışken Kemal Bey’in kılını kıpırdatmaması ve daha sonra  Enis Berberoğlu için, Pensilvanya’ya methiyeler düzenlemiş Enis Berberoğlu için yürüyüş yapması da bana çok manidar geliyor.” dedi.

Başbay konuşmasını, “Bu yürüyüşü birileri bizi dikkate alsın diye yapmıyoruz. Biz sadece kendi doğrumuzu savunmak için yürüyoruz takdir yüce Türk Milleti’nin …” diyerek tamamladı.

[sliderpro id=”7″]

ANKET:

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ı başarılı buluyor musunuz?

[totalpoll id=”115721″]

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu başarılı buluyor musunuz?

[totalpoll id=”115726″]

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.