Adalılar dikkat! Bazı ırkların anne ve yavruları için bugün son gün değil!

Adalılar dikkat! Bazı ırkların anne ve yavruları için bugün son gün değil!
Yayınlama: 14.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, 7 Aralık 2021’de ‘Tehlike Arz Eden Hayvanlar’ konulu bir genelge yayınlamıştı. Yasaklı türler olarak belirlenen Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully köpek ırklarının kısırlaştırılarak son tarih olan 14 Ocak’a kadar kayıt altına alınması gerekiyor.

Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa ırkı köpekler (14.07.2021 tarihinden önce gebe kalmış olanlar ve yavruları da dahil) ile American Staffordshire Terrier ve American Bully  ırkı köpeklerin (07.12.2021 tarihinde gebe olanlar hariç) kısırlaştırılarak kayıt altına alınması için verilen süre bugün doldu. Bununla birlikte bahse konu genelge ile tehlike arz eden hayvanlara eklenen American Staffordshire Terrier ve American Bully  ırkı köpeklerden genelgenin yürürlüğe girmesinden (07.12.2021) önce gebe kalmış olanların kısırlaştırma işlemi için bu hayvanların doğum yapmasının, yavrularının 4 aylık olması beklenecek. Dolayısıyla genelgenin yürürlüğe girdiği tarihten önce gebe kalmış American Staffordshire Terrier ve American Bully  ırkı köpeklerden doğum yapmış anne ve yavrularının kısırlaştırılarak kayıt alınma işlemi için son gün 14.01.2022 (Bugün) değildir.

Sonuç olarak;

  1. Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin kısırlaştırılarak kayıt altına alınma işleminin son günü bugün, 14.01. 2022 dir.
  2. 2021-48 sayılı genelgenin yürürlüğe girmesinden önce gebe kalmış American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin doğum yapması beklenip, doğum yapan anne ve yavrularının 4 aylık süre sonunda sahiplerince kısırlaştırıldıktan sonra Bakanlığın sistemine kayıt işlemi yapılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.