Adalılar dikkat! Virüs yayılıyor…

Adalılar dikkat! Virüs yayılıyor…
Yayınlama: 06.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Son zamanlarda Omicron Varyantının da atması sebebiyle Adalar’da vaka sayısında hızlı bir atış gözleniyor. İlçemizde bazı okullardaki sınıfların kapatıldığı, öğrencilerin evlerine gönderildi gelen bilgiler arasında…

Adalılar dikkat! Virüs yayılıyor...

Son zamanlarda Omicron Varyantının da atması sebebiyle Adalar’da vaka sayısında hızlı bir atış gözleniyor. İlçemizde bazı okullardaki sınıfların kapatıldığı, öğrencilerin evlerine gönderildi gelen bilgiler arasında. Öncelikli olarak aşı olalım, maske takmayı ihmal etmeyip sosyal mesafeyi koruyalım…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Omicron varyantının etkisiyle vaka sayılarına dikkat çeken Bakan Koca, “Kişisel korunmanın önemi arttı. Kalabalık ortamlardan uzak durulmalı.” çağrısında bulundu. Pozitif vakaların karantina süresinin 7 gün olarak belirlendiğini açıklayan Bakan Koca, salgının yönetimi açısından hatırlama dozunun öneminin arttığını ifade etti. Ayrıca Bakan Koca, okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini ve Türkiye’deki tüm müesseselerin kapanmadan okulların kapanmayacağını vurguladı.

Omicron Varyantı Nedir?

Omicron varyantı Afrika’dan geldiği bilinen mutasyona uğramış SARS COV-2 virüsüdür. Dünya Sağlık Örgütü tarafından kaygı uyandıran varyantlar listesine eklenen beşinci varyant olmuştur. Afrikada vaka sayılarında düşüş seyri gözlenirken tekrar bir yükseliş gözlendiğinde yeni bir dalga olarak Omicron (Nu) varyantının bu artışa neden olduğu anlaşıldı. Daha önce Avrupa, Asya ve Avustralya’da da çeşitli şehirler ve ülkelerde ortaya çıkan Omicron varyantı Türkiye’de de tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), üye ülkelere Omicron (B.1.1.529) varyantı konusunda bilgilendirme metni yayınladı. Metinde, “Omicron’un küresel düzeyde daha fazla yayılma potansiyeli yüksektir” denildi. DSÖ’nün yayınladığı bilgilendirme metninde, Omicron’un çok sayıda mutasyona sahip olan farklı bir varyant olduğunun altı çizilerek, bağışıklık sisteminden kaçma ve yüksek seviyede bulaşıcı olabilme potansiyelinin endişe verici olduğu aktarıldı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.