Adalılar solda neden TİP diyor?

Adalılar solda neden TİP diyor?
Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-

31 Mart yerel seçimlere az bir süre kala Adalar’da Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) bilhassa sol görüşlü vatandaşlarımızın oyları almaya yakın oluşunu mercek altına aldık.

Adalar’da bilhassa sol görüşlü vatandaşlarımızın oyların Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) kaymasının, bir çok Adalının İstanbul’da başka partiye oy atarken Adalar’da TİP’i desteklemesinin başlıca sebebi CHP’nin gösterdiği aday. CHP’nin adayı Ali Ercan Akpolat bırakın Adalıları kendi mensubu olduğu Alevi cemaatinde de tepki alıyor. Cemaatin önde gelenleriyle yaptığımız konuşmalarda net bir şekilde tepkiler görünüyor. Bu tepkinin başlıca sebebi Akpolat’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yarı yolda bırakması. Kılıçdaroğlu küskünlerinin net bir şekilde Akpolat’a oy vermeyeceği görülüyor.

Hatırlanacağı üzere Adalar’da yapılan anketlerde iki kadın aday Esra Huri Bulduk ve CHP eski genel başkanı Altan Öymen’in kızı gazeteci Aslı Öymen önde çıkmış daha sonra birilerinin devreye girmesiyle adaylıkta adı sanı geçmeyen Ali Ercan Akpolat aday yapılmıştı.

Adalıların şikayetlerine baktığımızda sebeplerden diğerleri, 15 yıldır Adaları yöneten CHP’nin atama başkanlarla başarılı bir yönetim gösterememesi, başta temizlik olmak üzere, kaldıracağız deyip kaldırmadıkları korsan akülü araçlardaki başarısızlık, bunların ruhsatları, kaldırımların işgali, atlı faytonların kaldırılırken atların birçoğunun telef olması, kaybolması, anakaradaki yolcu minibüslerin elektriklisinin seçimden sonra yolcu taşımacılığında adaya gelecek olması, büfe ruhsatı adı altında işletilen korsan plajlar, Adalıların denize girebileceği bir sahil şeridinin kalmaması, bisikletlerin bir düzene sokulamaması, bunların ruhsatları, rant kafasıyla Adaların yönetilmeye çalışılması gibi daha saymadığımız bir çok neden…

Sonuç olarak yarın sandığa gidiyoruz Adalılar kendileri için en uygun gördüğü partiye ve adayına oylarını kullanacak. Adalar için hayırlısı ne ise onun olması dileğimizle…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.