Adalıların şezlong tepkisi

Adalıların şezlong tepkisi
Yayınlama: 10.06.2024
Düzenleme: 10.06.2024 10:15
A+
A-

Adalar’da sahil boyunca koyulan şezlonglar Adalıların tepkisini çekiyor. Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada ve Büyükada’da sahil şeridi boyunca uzanan şezlonglara Adalılar sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Vatandaşların, sahillerin kamuya açık alanlardaki şezlong istilasına tepkisi, ada sahillerinde de yankı buluyor. Öte yandan turizmin önemli geçim kaynağı olduğu Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde sahilleri kiralayan şezlong ve şemsiye işletmeleri, kâr amacıyla kiraladıkları alanların dışına yayılarak halka açık alanları adeta istila ediyor. Belediyelerin gerekli denetimleri yeterli ölçüde gerçekleştirmemesi ise bazı kıyılarda halkın bu plajlara erişimini neredeyse imkansız hale getiriyor.

Adalılar ise, sahillerin şezlong işletmecilerine kiralanması ve Adalar’daki birçok kıyıdaki işletmelerin kiralanan alanların dışına yayılarak halka ücretsiz sahil kullanımı imkanı bırakmamasına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

İşte bazıları;

“Çok güzel yazmışsınız. Günlerdir ben de yazıyorum. Değil kıyılara bir çit çekmek sadece bir tane şezlong dahi koymak hukuka aykırıdır. Buna izin verende işleten de hukuku ihlal etmektedir. Adalar belediyesi bunlara müdahale etmez ise o da suç işlemiş olur”


“Belediye tarafından Yazın başında toplanılan şezlonglar nasıl oldu da tekrar ortaya çıktılar, kim bunlara tekrar izin verdi. O zaman Belediye bu sezlongları neden topladı ki…Lütfen Belediye görevini yapsın ve sezlongların hepsinin kaldırılmasını sağlasın. Yoksa adalıların aklına başka şeyler gelecek yine…eski yıllarda olduğu gibi…”


“Kim kimi misafir edecek? Herkese ait yerde.. Burgaz adalı sayın avukat Erhan Bey’in yazısını okuyun lütfen. Kısaca: kıyılara şezlong koymak bir hukuksuz işgal halidir. Sayın belediye başkanının bu durumu bildiğini ve gereğini yapacağını düşünüyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Murat dedi ki:

    İskelede küçük bir çay ocağının önünde kocaman kapalı alan ve plajı var bu nasıl bir işgaldir zaten yıllardır aynı belediye yönetirse olay budur artık değişmesi lazım
    Gidip avşa adasından örnek alsınlar