Ahmet Hakan: “Faytona sen koş…”

Ahmet Hakan: “Faytona sen koş…”
Yayınlama: 24.10.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, sosyal medyadan “Faytonlar; Adalar kültürünün çok önemli bir parçasıydı, ben kaldırılmalarından dolayı çok üzgünüm” diyen Gökhan Özoğuz’e eleştirdi.

Ahmet Hakan Faytona sen koş...

Athena Grubunun solisti Gökhan Özoğuz sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun’un Adalardaki faytonlarla ilgili yaptığı ‘Adalar böyle değişti’ paylaşımına cevap vererek, “Faytonlar; Adalar kültürünün çok önemli bir parçasıydı, ben kaldırılmalarından dolayı çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. 

Athena Gökhan yaptığı ikinci paylaşımda da, “İyi denetlenen, beslenen, sağlıklı, temiz ortamlarda bakılan, veterinerlerin gözetimindeki atlarla Adalardaki fayton tradisyonu devam edebilirdi. Yaşlanan atlara ne oluyor bilen var mı? At işlemezse şişer! Gerisini bakmadan karşı çıktığınız şeyler onların hayatına mal oluyor” ifadelerini kullandı.

Athena Gökhan’ın bu paylaşımlarına tepki gösteren Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Ahmet Hakan, konuyu bugünkü köşesine taşıdı. Hakan köşe yazısında “Çok mu üzüldün Athena Gökhan? Çok üzüldüysen faytonlara kendini koş dememek için kendimi zor tutuyorum” dedi. 

İşte Ahmet Hakan’ın Athena Gökhan’ı eleştirdiği o yazısı…

ÇOK MU ÜZÜLDÜN ATHENA GÖKHAN?

ADA yokuşlarında can veren atları gördükçe fenalık geliyordu hepimize… Toplumun tüm kesimleri “Bitsin artık bu zulüm” diye haykırıyordu.

Hak geldi batıl zail oldu

“Gelişmiş memleketlerde de var faytonlar” diyenler olmuştu. Ama Adalar’daki faytonculuk sistemi, öyle berbat bir şekilde kurulmuş ve öyle berbat bir şekilde yürütülüyordu ki düzelme ihtimali sıfırdı. Radikal bir önlem alınması gerekiyordu. Kestirip atmaktan başka çare yoktu. Öyle de yapıldı. Kestirip atıldı. Çok da güzel oldu.

Dün sosyal medya hesabından “Faytonlar, Adalar kültürünün çok önemli parçasıydı, kaldırıldığı için çok üzgünüm” diye ağlaşan Athena Gökhan’a, “Çok üzülüyorsan kendini koş faytonlara” dememek için kendimi zor tutuyorum.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.