Ajanların Büyükada sevdası nereden kaynaklanıyor?

Ajanların Büyükada sevdası nereden kaynaklanıyor?
Yayınlama: 12.11.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Beyaz miğferin kurucusu İngiliz ajan İstanbul’da ölü bulundu! Büyükadalı James Gustaf Edward Lemesurier kim? Öldü mü öldürüldü mü?

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz hain darbe girişiminin Büyükada’da Splendid Palace’den yönetildi iddiası. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı çıkartılan CIA ajanı Henri Jack Barkey ile bazı yabancıların 15 Temmuz gecesi Büyükada Splendid Palas otelinde yaptıkları karanlık toplantı daha sonra Ascort Otel’deki sır perdesi aydınlanmayan toplantı ve şimdide ajan olduğunu öğrendiğimiz Büyükadalı James Gustaf Edward Lemesurier .

Ajanlar Büyükada’yı neden tercih ediyor?

Büyükadalı ajan James Gustaf Edward Lemesurier arkadaşlarıyla Büyükada’ya geldiğinde Splendid Palace Otel’de yer ayırtmış ancak kalabalık olduğu için otele sığmamış Splendid Palace’nin karşısındaki bir otelde ek oda tutmuş ve ertesi günde Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü ziyaret ettiği iddia edilmişti.

Hal böyle olunca bu ajanların neden Adaları ve özelikle Büyükada’yı tercih ettiği merak konusu. Adalar’da daha kaç ajan var? Kalabalık olduğu iddia ediliyor. Amaçları ne? Eğer iddialar doğruysa bu ajan niçin Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü ziyaret etti? Bu konuyla ilgili detaylı haberimizi önümüzdeki günlerde adalılarla paylaşacağız.

Beyaz Baretliler, Esad rejiminin bombardımanına karşı farklı meslek gruplarının bir araya gelerek sivilleri kurtarma ekibi olarak biliniyor. Fakat Beyaz Baretliler Rusya ve Suriye rejimi tarafından ajanlıkla itham ediliyor. İşte bu baretlilerden James Gustaf Edward Lemesurier Büyükada‘da yaşadıkları biliniyor. Büyükada‘dan Beyoğlu’ndaki homeofis olarak kullanılan bir vakfa ait geldikleri burada da eşinin ifadesine göre tedavi için geldiklerini belirtiyor.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.