Ak Parti adayı Şen:”Adalar’da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor”

Ak Parti adayı Şen:”Adalar’da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor”
Yayınlama: 16.03.2024
Düzenleme: 16.03.2024 13:38
A+
A-

Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen, 16 Mart Cuma günü Büyükada Anadolu Kulübü’nde bir lansman toplantısı düzenledi. Şen konuşmasında, belediyecilik açısından Adalar’da 15 yıldır fetret devri yaşandığını söyledi. Toplantıya AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Av. Behiye Eker de katıldı.

Toplantıda konuşan Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Adalar İlçe Başkanı Mustafa Yeter, bir ricası olduğunu, oyların Uğur Sina Şen’e verilmesini istediğini belirtti. AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Av. Behiye Eker ise, İstanbul’un parlayan yıldızının Adalar’dan yükseleceğine inandığını söyledi.

Adalar Belediye Başkanlığı görevine talip olmanın getirdiği sorumlulukların farkında olduğunu belirten Şen, Adalar, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel zenginliği ile benzersiz bir ilçe olduğunu, bu eşsiz mirası korumak ve Adalar’ı sakinleri için daha yaşanabilir bir hale getirmenin öncelikli amacı olduğunun altını çizdi.

Belediyecilik açısından Adalar’da 15 yıldır fetret devri yaşandığını vurgulayarak afetlere hazırlıktan kültürel mirasa sahip çıkmaya, kentsel altyapıdan ulaşım imkânlarına, sosyal belediyecilik çalışmalarından çevre korumaya kadar pek çok alanda gerçekleştireceği proje ve hizmetlerini kamuoyuyla paylaşan Şen: “Bugün Adalar’ımızda temizlik, ulaşım gibi temel belediyecilik hizmetleri konularında bile on beş yıldır sorunlar yaşıyoruz. Esasında bu türlü sorunların çözümü çok kolay. Daha doğrusu doğru bir yönetim modeli kurarsanız sistem size zaten olumlu sonuçları verecektir. Katılımcı yönetim, doğru fizibilite ve projelerin sosyal yönünü dikkate almak bizim kurmak istediğimiz sistemin temel bileşenleri” dedi.

“Kaynak geliştirmeye ayrıca parantez açmak gerektiğini belirten Adalar Belediye başkan adayı Uğur Sina Şen: “Belediyemizin 2024 bütçesi yaklaşık 175.000.000 TL. Projelerin hayalden ileri gidebilmesi için kaynağa ihtiyacımız var. Belediye kaynaklarının verimli kullanımı yeterli olmayacaktır. Gerekli kaynağı sağlamak için ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla işbirliklerimizi geliştirecek, ihtiyaç duyulan kaynağın ilçemize gelmesi için tüm imkan ve paydaşlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Projelerinden bahseden Ak Parti Adalar belediye başkan adayı Uğur Sina Şen…

  • Adalar’da en temel belediyecilik hizmetlerinde bile sorunlar yaşandığı için afet riskleri ve tedbirlerini tartışmaya sıra gelmediğini belirten Şen, “6 Şubat’ta ülke olarak yaşadıklarımız gösterdi ki, afetler bizi, sevdiklerimizi ve hayatımızı tehdit ediyor.” dedi. İş işten geçmeden önce afetlere karşı daha dirençli bir adalar inşa etmek için el birliğiyle çalışılması gerektiğinin altını çizen Şen, “İlçemizin afete karşı dirençliliği ve müdahale kapasitesini geliştirmek gelecek dönemde öncelikli hedeflerimizden biri olacak.” dedi.
  • Kentsel altyapı ve ilçe görünümü yıllar yılı dertli olunan konulardan biri olduğunu vurgulayan Şen, Kentsel altyapıda ileri adımlar atarak vatandaşların yaşam kalitesi yüksek bir Adalar sunmak istediklerini, Adaların altyapısını güçlendirmek ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla çeşitli altyapı projelerini hayata geçireceklerini, yol düzenlemeleri, asfalt çalışmaları, doğalgaz ve kanalizasyon çalışmaları ile su tesisatlarının yenilenmesi gibi altyapı hizmetlerini modern ve kaliteli bir şekilde sunmayı hedeflediklerini söyledi.
  • Ulaşımın adalar için hayati konuların başında geldiğini söyleyen Şen, “Hem deniz ulaşımı hem de Ada içi ulaşım imkânlarının Adalıların ihtiyaçları doğrultusunda planlanması için adımlar atacak ve bu konuda paydaşlarımızı harekete geçireceğiz. Ulaşımı sorun olmaktan çıkararak keyfe dönüştürmek, uğraştıran değil ulaştıran olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
  • Doğası ve çevresiyle bütünleşmiş Adalar hedeflediklerinin altını çizen Şen, Adalarımız için hayata geçirecekleri çevre dostu ve sürdürülebilir projelerle, yaşam kalitesini artıracak ve doğal kaynakları koruyacaklarını, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmak adına, yenilikçi projelerle Adaları güzelleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
  • Başta gençler olmak üzere her yaştan halka kaliteli spor imkânları sunan Adalar için var güçleriyle çalışacaklarını, geçmiş dönemlerde hükümetle beraber yapılan çalışmaların, Adalara kazandırdıklarının ortada olduğunu belirten Uğur Sina Şen, ” Adalarda gençlerimizin sportif ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak ve su sporlarında Adalar markasının güçlendirilmesi amacıyla aktiviteler ve spor organizasyonları düzenleyerek gençlerin potansiyellerini keşfetmelerini destekleyeceğiz. Tüm yaştan adalılar için spor alan ve imkânlarını geliştireceğiz” dedi.
  • Deniz ürünleri Adalar için hem ekonomi hem de kültür mesele olduğunun altını çizen Şen, “Adalarımızın deniz ürünleri ve balıkçılık kültürünü destekleyecek projeler ve hizmetler planlıyoruz. Balık satış yerlerinin temin edilmesi, soğuk hava depolarının oluşturulması ve çevre düzenlemelerinin yapılması ile hem balıkçılarımıza destek olacak, hem de vatandaşlarımızın sağlıklı ve taze deniz ürünlerine erişimini kolaylaştıracağız. Çevre dostu projelerle şehrimizi güzelleştirmeyi ve doğal kaynaklarımızı korumayı amaçlıyoruz” dedi.
  • Adalar’ın kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak, dün olduğu gibi bugün de farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, farklılıkların zenginliğe dönüştüğü bir Adalar hayal ettiklerini belirten Adalar Belediye başkan adayı Şen, “Adalıların hakları ve huzurunu koruyarak turizmin gelişimine destek olmayı hedefliyoruz. Ada Tarihi Müzesi, Halk Kütüphanesi ve tarihi yapılarımızın restorasyonu gibi yapısal projelerin yanında kültür ve sanat aktiviteleri ile kültürel mirasına hem sahip çıkan hem de yaşayan Adalar için çalışıyoruz. Hiçbir proje Adalıların hak ve huzurlarından önemli değildir” dedi.
  • “Adalar Belediyesi’ni, hemşerilerimiz için daha erişilebilir hale getirerek şeffaf bir şekilde sosyal belediyecilik anlayışını gerçekleştireceğiz” diyen Şen, günümüzde belediyeciliğin şehirlerin yapısal ihtiyaçlarına hizmet etmekten çok şehirlerinin yaşam kalitesini artırmak anlamına gelidiğini vurguladı. “Bunu ancak sizlerin aktif katılımıyla hayata geçirebiliriz” diyen Adalar Beledite başkan adayı Uğur Sina Şen, katılımcı yönetim, doğru fizibilite ve projelerin sosyal boyutunu dikkate almanın yönetim anlayışlarının temel bileşenleri olduğunun altını çizdi.
  • Sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak, sosyal hizmetler ile toplumsal dayanışmayı güçlendireceklerini belirten Şen, “Gençlerimizi gerek eğitim gerekse istihdam anlamında desteklemek ülkemiz için hayati konuların başında geliyor. Adalı gençlerin eğitim hayatlarına destek olacak, Etüt Merkezleri ve lise-üniversiteye hazırlık kursları aracılığıyla gençlerimizin akademik başarılarını artıracak ve geleceğe hazırlanmalarına destek olacağız. Adalar’daki eğitim kurumlarının kalitesini yükselterek öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayacağız” dedi.
  • “Hayata engel çıkaran bir şehirde eşitlik ve adaletten söz edilemez. Bir şehrin refahı ve huzurunun temel göstergelerinden biri şehirde yaşayan dezavantajlı grupların hayat kalitesidir. Engelsiz Adalar yaklaşımımızla bu konuda farkındalığı geliştirecek, yapısal proje ve faaliyetlerimizle engelli hemşerilerimiz ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracağız” diyen Şen, güçlü kadın, güçlü Türkiye ilkesiyle kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha güçlü olmalarını sağlamak amacıyla kadın odaklı projeler ve destekler hayata geçirdiklerini, kadınların iş gücüne katılımını artırmak, el emeği ve el sanatlarını ekonomiye kazandırmak, sosyal ağlarını güçlendirmek ve istihdamı desteklemek amacıyla çeşitli projeler ve atölyeler düzenlediklerini belirtti.
  • Şen, “Adamızdaki her bir canın, canlının kıymetini bilmek gerekiyor. Adalarımızdaki sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığına önem vererek, onların yaşam kalitesini artırmayı ve korunmalarını sağlayacağız. Sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri ile toplumun duyarlılığını artırarak, hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Hayvanların barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için projeler ve hizmetler sunacak, onların yaşamlarını iyileştirecek adımlar atacağız” dedi.

Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor" Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor" Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor" Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor" Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor" Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor" Ak Parti adayı Şen:"Adalar'da 15 yıldır fetret devri yaşanıyor"     

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.