Akülü araçlarda “At izi it izine karıştı”

Akülü araçlarda “At izi it izine karıştı”
Yayınlama: 04.08.2024
Düzenleme: 04.08.2024 10:43
A+
A-

3.06.2021 tarihli 2021/4-4 sayılı karar kapsamında UKOME yönergesinin şartlarını taşımayan tüm akülü araçların faaliyetlerini sonlandırma kararı doğrultusunda Adalar Kaymakamlığı, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta, Adalar Belediyesi işbirliği içinde toplanan akülü araçlar çıkarma gemisine yüklenerek anakaraya yediemine gönderildi.

Ancak Büyükada’dan ve diğer mahallelerden gazetemize gönderilen görüntülerde, Adalar sokaklarında cirit atan akülü araçlar dikkat çekiyor.


Hal böyle olunca da Adalılar, akülü araçların toplanmasının UKOME kararları döğrultusunda herkese mi uygulandığı yoksa yöneticilerin kendi kafalarına göre mi bu kararın uyguladığını sorgulamaya başladı? Görüntülere baktığımızda yöneticilerin istedikleri araçları topladıkları, istemediği araçları toplamadıkları anlaşılıyor.


At izi it izine karıştı!


Adalılar ise korsan olarak bu işi yapanların araçlarının toplanmasının doğru olduğunu, her Adalılının buna destek vereceğini belirtiyorlar ancak “At izinin it izine karıştığını”, bu araçlara gerçekten ihitiyacı olan Adalıların mağdur edidiğini söyediler.


Buna bir örnek olarak, Kınalıada’da yüzde 85 engelli bir vatandaşımızın engelli raporunu yetkililer sunmasına rağmen akülü aracının alınmasını gösterdiler.


Büyükada sakini: “Akülüler neye kime yasak da belediyenin önüne kadar gelmişler de kullanıyorlar” diyerek eleştride bulundu. Başka bir Büyükada sakini : “Bu yasak kime neye göre yasak bizim motorların suçu neydi ” dedi.

Akülü araçlarda "At izi it izine karıştı" Akülü araçlarda "At izi it izine karıştı" Akülü araçlarda "At izi it izine karıştı" Akülü araçlarda "At izi it izine karıştı" Akülü araçlarda "At izi it izine karıştı"

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.