An itibari ile belediye binası önü! İmamoğlu ismi çöplerin altında kalmış!

An itibari ile belediye binası önü! İmamoğlu ismi çöplerin altında kalmış!
Yayınlama: 01.08.2024
Düzenleme: 01.08.2024 17:28
A+
A-

Büyükada’da ana binanın depreme dayanıksız olduğu yıllar önce belirlenen ancak yıllardır riskli ortamda çalıştırılan belediye memurlarının bulunduğu ana binanın boşaltılmasından sonra ana bina yapılana kadar geçici olarak hizmet verecek olan Adalar Belediyesi binasının önündeki çöpler de artık pes dedirttirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğu isminin de çöplerin arkasında kalıp kapanması da dikkat çekti. Büyükada sakini bir vatandaşımış: ” başkanına saygısı olmayan Adalar Belediyesinin vatandaşına nasıl saygısı olacak” dedi

Büyükada sakini bir vatandaşımız: “Ruhban okulundan alınan para ile satın alınmış yeni konterneylar ile şov yapıp her ay maaş verdiği bankamatik işçileriyle adayı pisliğe boğan belediye başkanı ve surekasi. Yediğiniz içtiğiniz hakkınız olmayan her şey haram zıkkım olsun” dedi.

Ekrem İmamoğlu ismi çöplerin altında kalmış!

Adalar İlçemizin kronik sorununun önüne bir türlü geçilemiyor. Adalar Belediyesi’nin zaten yetersiz kaldığını, belediye başkanı ve temizlik ekibi sorumlularını artık dikkate bile almayan Adalıların, İBB’nin bu sorunu neden bir türlü çözemediğini sorguluyor.

Adaların ön tarafları yıkanıp, çöpler temizlenip ve bu çalışmaların ilgili kurumların sosyal medya hesaplarından paylaşılması ancak Adaların üst sokaklarındaki çöplerin temizlenmemesi/temizlenenemesi artık Adalıların canına tak etti.

Adaların alt taraflarının temizleyip üst taraflarının temizlenmediği zaman yapılan çalışmalarında bir öneminin kalmadığını, yapılan emeğe yazık olduğunu belirten Adalılar, vapurlarda olsun, İETT araçlarında olsun artık bu çöp sorununu birbirleriyle aralarında konuşmaya başladı. Yolcu taşıma motoruyla Adalara giden bir mahalle sakininin “adanın her sokağı çöp içinde artık kendim toplayıp bir kenara koyuyorum alsınlar diye ancak onu bile toplamıyorlar” demesi olayın vahametini ortaya koyuyor.

Adalar İlçemizin her mahallesi çöp içinde ve bunun önüne geçilemiyor. Toplanmayan çöplerin sinek, karasinek ve haşere ürettiği, sokak sakinlerinin kokudan evlerin camlarının açamadığı ve ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya olduklarını söylüyorlar.

Adaların her sokağının çöp içinde olduğu belirtiliyor

Büyükada ana binanın depreme dayanıksız olduğu yıllar önce belirlenen ve geçici olarak taşınmaya başlayan Adalar Belediyesi binasının önündeki çöpler de artık pes dedirttirdi. Gazetemize gönderilen çöp görüntülerinde, çöp konteynerlerinin ağzına kadar dolu olduğu, çöplerin yerlere taştığı, pis kokuların her tarafa yayıldığı, kiliseye gelen vatandaşlarımızın kokudan rahatsız olduğu, belediye çalışanlarının çöp kokusu altında çalıştığı, Büyükada’nın hemen her sokağının bu şekilde olduğu belirtiliyor.

Bir mahalle sakini: “Akülü toplamaktan başka işleri yok gibi davranıyorlar, bari kendi önlerini toplasınlar” dedi.

An itibari ile belediye binası önü! İmamoğlu ismi çöplerin altında kalmış! An itibari ile belediye binası önü! İmamoğlu ismi çöplerin altında kalmış! An itibari ile belediye binası önü! İmamoğlu ismi çöplerin altında kalmış!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.