israf

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2023 Stratejik Planı’nda yer alan “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek” hedefi doğrultusunda Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulunda 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi. Eğitimde güvenilir gıda nedir, hijyen nedir, gıda hijyeni nedir, kişisel...
Gıda Kurtarma Derneği’nin “Gıdanı Kurtar” projesi kapsamında düzenlediği, gıda israfının tüm yönleriyle ele alındığı ve tüm sektörlerin bir araya geldiği Gıdanı Kurtar İstanbul Çalıştayı, 4 Aralık’ta gerçekleşti. Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan çalıştaya protokol sunuşlarıyla katıldı. Birleşmiş Milletler 2030 Amaçları çerçevesinde dünya çapında desteklenmek...
Bilindigi gibi ülkemizde önemli bir sorun olan ekmek israfının,bu israftan kaynaklanan ekonomik kaybın  önüne geçilebilmesi için 17 Ocak 2013 tarihinde ”ekmek israfını önleme kampanyası ”başlatılmıştır ve 02 Nisan 2013 tarihli 28606 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile kampanya başlatılmıştır. Ekmek tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı, Türk toplumunun...