Büyükada’da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi

Büyükada’da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi
Yayınlama: 12.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı 2018-2023 Stratejik Planı’nda yer alan “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek” hedefi doğrultusunda Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Mühendisleri tarafından Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulunda 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi.

Büyükada'da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi

Eğitimde güvenilir gıda nedir, hijyen nedir, gıda hijyeni nedir, kişisel hijyen nedir, gıdaların muhafaza koşulları, gıdaların etiket bilgilerinin doğru şekilde okunmasının önemi, gıda zehirlenmeleri ve intoksikasyonları, gıda israfı ve israftan kaçınma yolları gibi konularda bilgiler verildi.

Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattının da tanıtıldığı eğitimde, öğrencilere gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinde yaşadıkları sorunlarda bu hattı aramaları ve bilinçli tüketici olmaları konusunda bilgi verildi. Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık projesi ile ilgili afişlerin asıldığı okulda öğrencilerde gıda israfı konusuna bilinç geliştirilmesi amaçlandı. Öğrencilerin soru ve cevaplarının da alınmasından sonra, artık hepsi birer küçük gıda dedektifi olan çocuklarımıza Bakanlık logolu şapkaların dağıtılması ile eğitim sona erdi.

Büyükada'da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi Büyükada'da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi Büyükada'da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi Büyükada'da 200 öğrenciye ‘’Gıda Güvenilirliği ve israf’’ konulu eğitim verildi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.