meyve

Dr.Fevzi Özgönül, ”Pek çok sebzede pişirildikten sonra vitamin ve mineral değerinde oldukça ciddi azalmalar meydana gelir.” dedi. Mesela C vitamini bakımından zengin brokolinin sadece 3-4 dakika haşlanması veya buharda pişirilmesi C vitamini değerinin yaklaşık %25 azalmasına neden olur. Daha uzun sürelerde pişirmek ise (10-20 dakika) vitaminin %50’sinin kaybolmasına yol açar. Bu nedenle,...
Kış sebzeleri, mevsiminde tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan mineral ve vitamin desteği sağlıyor. Kışın grip ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları artış gösterirken, bu hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren taze sebzeleri tüketmek önem kazanıyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Nur Tatlıoğlu, sağlıklı kış sebzeleri hakkında bilgi verdi....
Havaların soğumasıyla grip ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında artış dikkat çekiyor. Yatağa düşüren bu hastalıklardan korunmak için taze sebze ve meyve tüketimi önem kazanıyor. Hormonsuz ve daha sağlıklı beslenmek için mevsim sebze ve meyvelerinin tercih edilmesi gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Hülya Tulgar, kışın hastalıklardan...