zehirlenme

Büyükada’da bir restorana (B.Ş) hazırlatılarak Hamidiye Caminde dağıtılan tavuk pilavı yedikten sonra onlarca kişi rahatsızlandıklarını belirterek Büyüka’daki Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası aciline başvurdu. Büyükada’da bir vatandaşımız (Y.A) özel bir gün sebebiyle bir restorana (B.Ş) hazırlatıp Büyükada Hamidiye Caminde misafirlerine tavuk, pilav ikram etti. Yemeğin...
Yaz aylarında özellikle çocukların ya da anne adaylarının; başta kayısı olmak üzere acı badem, zerdali, kiraz, şeftali ve elma çekirdeklerini tüketmesi, zehirlenmelere yol açabiliyor. Pek çok meyvenin çekirdeğinde bulunan ve son derece zehirli bir madde olan “amigdalin”, bağırsaklarda çözünerek bir siyanür bileşiği olan “siyanid”in ortaya çıkmasına yol açıyor. Çok çabuk...
Her yıl özellikle kış aylarında sobaların, kombilerin ve şofbenlerin yanmasıyla birlikte ülkemizin her bölgesinde çok sayıda karbonmonoksit (CO) zehirlenmesi meydana gelmekte, yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmekte ve bir o kadarı da sakat kalmaktadır.  Karbonmonoksit doğal gaz ve karbon içeren kömür, odun, gaz yağı, propan gazı gibi yakıtların tam yanmaması, soba, şofben...
12