AYM’den Sivriada için önemli karar!

AYM’den Sivriada için önemli karar!
Yayınlama: 24.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Anayasa Mahkemesi (AYM), Sivriada’yı Kıyı Kanunu hükümlerinden muaf tutan kanun maddesinin iptaline hükmetti.

Danıştay 6. Dairesi, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak hizmet ve yatırımlara ilişkin kanuna eklenen “Sivriada’da yapılacak olan planlama, imar ve inşaat uygulamaları ile diğer düzenlemeler 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu hükümlerine ve diğer mevzuatta yer alan kısıtlama ve prosedürlere tabi değildir” bölümünün anayasaya aykırı olduğunu belirterek AYM’ye itiraz etti. İtirazı görüşen AYM, “Sivriada’da” ibaresinin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Yap-İşlet-Devret modeliyle ilgili kanuna eklenen maddenin “Sivriada” bölümüne AYM kapıyı kapattı.

Danıştay’ın yaptığı başvuruda, Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı plan notu değişikliğinin iptali için açılan davada, itiraz konusu kuralın Anayasa’ya aykırı olduğu belirtildi.

Danıştay’ın Sivriada’da proje kapsamında yapılacak olan inşaata karşı yürütmenin durdurulması istemini reddeden AYM, maddede yer alan “Sivriada’da” ibaresinin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline oybirliğiyle hükmetti.

Danıştay’ın AYM’ye taşıdığı, Anayasaya aykırı olduğuna ve iptaline karar verilen maddenin ilgili bölümü şöyle:

“Yassıada ve Sivriada’da yapılacak olan planlama, imar ve inşaat uygulamaları ile diğer düzenlemeler 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu hükümlerine ve diğer mevzuatta yer alan kısıtlama ve prosedürlere tabi değildir”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.