Bartholomeos’dan Türk Kızılayı’na Ziyaret

Bartholomeos’dan Türk Kızılayı’na Ziyaret
Yayınlama: 01.02.2013
A+
A-
kızılay ziyaret_000161
 
 
Fener Rum Patriği Bartholomeos’dan Türk Kızılayı’na Ziyaret
 
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a iadei ziyarette bulundu. Türk Kızılayı’nın Rum cemaati vakıflarına yaptığı yardımlara atıfta bulunan Patrik Bartholomeos, “Cemaatimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Türk Kızılayı daima ihtiyaç sahiplerinin yanında olmuştur. Biz de çalışmalarınızın daim olması için Türk Kızılayı’na ve Kızılay’a destek verenlere dua ediyoruz” diye konuştu.

 

 

“Kızılay’a Dua Ediyorum”

 

 

Fener Rum Patriği Bartholomeos, geçen yıl Patrikhaneyi ziyaret eden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarete Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclisi Üyesi ve Azınlık Vakıfları Temsilcisi Pandeli Laki Vingas ile Türk Kızılayı Azınlıklar ve Cemaatlerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Avedis Hilkat da eşlik etti. Patrik Bartholomeos, Türk Kızılayı’nın cemaatlerine karşı gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ederek şunları söyledi: “Türk Kızılayı’nın, Türkiye içinde ve dışında yaptığı işleri takdirle takip ediyorum. Bugün dünyada açlık var. Türk Kızılayı ihtiyaç duyanların daima yanında olmuştur. Hem Suriye’de sığınmacıların yanında hem de depremzedelerin yanında olarak herkesin yüzünü güldürdü. Allah da gönlünüze göre versin.” Patrik Bartholomeos, Türk Kızılayı’nın çalışmalarının daim olması için dua etti.

 

 

“Yardımlar Suriye’deki Ermenilere teslim edilecek”

 

 

Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar da Türk Kızılayı’nın din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden insanlığın hizmetinde olduğunu belirterek “Ermeni cemaatinin, Suriye’deki Ermeniler ve Müslümanlar için topladığı 1 tır dolusu giysi yardımını, sınırın sıfır noktasında, Suriye’den gelecek Ermeni cemaati ve Suriye Kızılayı temsilcilerine teslim edeceğiz. Ayrıca Türk Kızılayı olarak da tüm ihtiyaç sahipleri gibi Ermeni cemaati mensuplarının da ihtiyaçlarını karşılayacağız” diye konuştu.

 

 

Ziyarette hazır bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclisi Üyesi Pandeli Laki Vingas da 145 yıllık tarihiyle Kızılay markasının kendini iyi koruduğunu ve insanlara güven verdiğini söyledi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.