Basın yayın mı, yağma talan müdürlüğü mü?

Basın yayın mı, yağma talan müdürlüğü mü?
Yayınlama: 22.10.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Türkiye’de, en müsrif kurumların başında Belediyeler geliyor. İster iktidar, ister muhalefet partisinden olsun, belediye seçimlerinde yaşanan kavgalar hizmet vermekten ziyade, nasıl rant kaparız, beş senede nasıl köşeyi döneriz hesaplamaları ile yapılıyor. 

Adalar Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünün ise 2012-2016 yılları arasındaki yaptığı harcamalar dudak uçuklatan cinsinden…

Adalar Belediyesinin 2012-2016 yılları arasında 2.309.534.42 TL (İkimilyonüçyüzdokuzbinbeşyüzotuzdörtyirmibir) harcama ile dar bir bütçesi olan Adalar Belediyesi’nde harcama rekoru kırılmış görülüyor.

Harcamaları yıllara göre dağılımı şöyle;

2012 yılı: 457.435.42 TL, 2013 yılı: 496.211.03 TL, 2014 yılı: 368.804.21 TL, 2015 yılı: 323.446.74 TL, 2016 yılı 663.637.43 TL

Harcamalar içerisinde dikkat çeken kalemler var. Örneğin bir elektronik firmasına 233.369 TL para ödemesi yapılmış. Firma gelip ses düzeni kurmuş. Yani üç beş mikrofon, bir amfi, ışık sistemi, hoparlör vs… 15-20 bin TL kurulabilinecek sistemler olup, harcanan rakamın onda bir fiyatına kurulmuş olsaydı sistem de belediyenin malı olmuş olurdu.

Peki niye kurulmaz?

Harcama yetkilisi Şebnem Kırteke’ye sormak lazım. Bu firma ile organik bağınız var mıdır diye. Mesela, selef belediye başkanının dünürü ile gelininin sahibi olduğu firmaya Belediye iki tane araç kiralama hizmet alım işini verdi. Hem de beş seneye yakın bir süre. Sorarsan ihale yapıldı.

Ne ihalesi yapıldı?

Niye kimsenin haberi yokken senin gelinin haberi oluyor?

Başkalarının olsa da pazarlık ihalesi yapıyorsun davetiye gönderilmediği için başka firmalar ihaleye giremiyor. Senin dünürüne davetiye nasıl gidiyor. Sonra kim haber veriyor da adaya geliyor. Hadi geldi diyelim ihale yetkilisi o firmayı nereden biliyor da “aaa bu firma iyi firmadır davetiye gönderip pazarlık ihalesine çağıralım da ihaleye girsin” deniyor. Bu tesadüfler arka arkaya gelince bunun adı ya mucize olur yada tezgah ile pazarlık ihalesinin paslanması olur. Sizce hangisi olmuştur da Atilla Aytaç Belediye başkanlığı zamanında neredeyse bitene kadar gelini ile dünürünün firması Adalara 2 adet araba kiralamıştır.

İki senede taksit ile araba alınsa şimdiye taksitleri bitmiş iki arabada kamu malı olmuştu. Bizce gelini elini sıcak sudan soğuk suya dokundurmadan Belediye başkanı babacığı sayesinde iki araba sahibi olmuştur. Taksitlerini Belediyeye ödetmiş, oğlunun karısı da iki araba sahibi olmuştur.

Aynı hesabı ses düzeninde de görüyor olmamız, aynı filmi bir daha görüyor olmamız gibi olmuştur.                                                    

Mesela , Basın Yayın Md harcama kalemlerinin, yiyecek içecek bölümünde ise bir kır gazinosuna 19.358 TL, bir et lokantasına 9.916 TL, yiyecek amaçlı transfer (Bu ne ise belli değil. Transfer İst. Şehir hatlarına yapılmış) 14.197 TL toplamda 105 Bin TL civarında bir para. Bu kadar parayla da bir yemekhane kurabilir her sene binlerce lira dışarıya para ödenmez tasarruf yapılır. O tasarrufla da ufakta olsa bir hizmet yapılır. En azından adı hizmet olur. Şimdiye kadar Erdem Gül’de göremediğimiz bir şey…

Konaklama bölümünde bir otele 52.131 TL… İlginç. Adalı yayınlarına 72.083 TL…bu daha da enteresan. Adalı yayınları zaten bir işletme sahibi. Namı olsun olsun cebinden ödesin. Gerine kasıla saçları uzata uzata tafra yapacağına. Kimin parasını kime veriyorsunuz. Cep telefonu şirketlerine 21 Bin TL civarı bir ödeme… Halende Turkcell’e 150 BinTL borç var, taaa 2012 senesinden hangi müdürlüğün ödeyeceğinin kavgası sürüp duruyor yeni Mali Hizmetler Müdürü Songül Özdemir’ le. Bakar mısınız bir de medya takip şirketine 27.BİN TL…ödeme. Rakamlar ürkütücü.

Harcamaların en dikkat çekici kalemleri ise Basın Yayın Müdürlüğü çalışanların kendilerine yapılan ödemeler. Bunu anlayamadık işte. Kendileri derken kendi ceplerine mi yoksa harcamaları için avans niteliğinde mi? Avans niteliğinde para üzerine almaya gerek olur mu?. Firma Belediyeye fatura keser, sonrada Mali Hizmetlerden ödemesini alır. Nasıl bir alışveriş yapılıyor akıl sır erdiremedik.

Bu ödemelerden bazılarına bakalım;

Basın Yayın Müdür V. Şebnem Kırteke’nin şahsına yapılan 6.750 TL ve hapis cezası bulunan Fulya Erkan’a 11.507 TL yapılan ödeme…  EBYS sistemine de 200 BİN TL para ödemesi yapılmış…

Ayrıca aşağıda listesini yayınladığımız cevaba muhtaç harcamalar…

Adalıların cebinden alınan vergilerle yapılan bu harcamaları araştırmak,  hesabını sormak kamu çalışanı olan gazetecilerin görevi olduğuna göre;

Kamu adına sorularımızı sıralayalım İsterlerse yine gidip bu soruları soruyoruz diye de Savcılığa şikayet etsinler. Bu çarpık harcamaları basın sormayacak sizlerde istediğiniz gibi birbirinize ödemeler çıkartıp halkın parasını har vurup harman savuracaksınız.

1-) Bir elektronik firmasına yapılan 233 BİN TL nin açılımı nedir? Bu firma ne yapmıştır. Daire alınacak meblağ ile sakın ses sistemi kurdu sonrada toparlayıp malını mülkünü halkın parasını da aldı gitti demeyin sakın ama. Belediyenin rutin işi haline geldiği anlaşılan işi neden ufak bir bedel karşılığı satın alıp kendiniz yapmıyorsunuz. Bu firma ile organik bağlantınız mı var?

2-) Bir Kır gazinosuna yapılan binlerce lira harcamanın açılımı nedir? Belediye olarak kır düğünü mü yaptınız. Bu kadar kolay mı halkın paralarını kır gazinolarına harcamak?

3-) Bir et lokantasına yapılan 9.916 TL ile lokanta da kimler ağırlanmıştır. Kaç kişi ve sebep neden?

4-) 14.197 TL yiyecek aktarımı nedir. Gazze’ye yardım mı gönderildi?

5)  52.131 TL ödediğiniz bir otelde kimleri ağırladınız? Çok düşündük, sorduk soruşturduk, cevabını bulamadık. İnşallah sizden tatminkar bir cevap alırız da kamuoyu bilgilenir.

6-) Adalar’da eski sahibi FETÖ terör örgütü üyeliğinde aranan bir dergiye neden 72.083 TL ödediniz? Bu dergiye abone olmanız talimatını birisimi verdi yoksa abone olmak tamamen sizin kararınız mıydı? Derginin Adalar Belediyesine kazancı olmuş mudur? Dergiyi okuyan Belediye personelinin ufku açılmış mıdır?. Aylık abonelik şeklinde ise Belediyeye her ay kaçar dergi gönderildi. Bu dergileri müdürlüklere dağıttınız mı? Yoksa dergi falan gelmedi dergi sahibine her ay muntazam abonelik parası mı ödediniz. Sizce bu kamu zararı değil midir? Bize buradan bakınca öyle gözüküyor. Bu konu hakkında gazetemizi ve kamuoyunu aydınlatır mısınız?

7-) 21 BİN TL ödediğiniz cep telefonu faturaları kimlerin üstünedir?  Bu telefon hatları 800 lü hatlara açık mıdır? O yüzden mi bu kadar büyük meblağlar ödenmiştir? Şu an bile 30.-TL ye paket bir ay konuşulacak hatların mevcut olduğu düşünülürse bu meblağ size de fahiş bir tutar gelmemekte midir?

😎 27 BİN TL medya takip şirketlerine kimleri takip ettirdiniz? Kolaylıkla bir personelin  takip edeceği bir işi dışarıdan bir firmaya vermenizin mantıklı sebebini açıklarsanız seviniriz.  Adalılardan topladığınız Belediyenin parası kasada kalsa, hizmetlere harcansa  daha iyi olmaz mı? Belediyenin parasının har vurulup harman savrulması müdürlüğünüzde yapılmış gibi gözüküyor. Açıklamalarınızı aynen gazetemizde  yayınlayacağız.

9-) Basın Yayın Müdürü V. Şebnem Kırteke, şahsınıza yapılan 6.750 TL parayı ne harcamasında kullanıldı. Çarşı, pazar, manav harcaması demezsiniz inşallah. 

10-) Basın Yayın Müdürü Şebnem Kırteke, hapis cezası almış bir suçlu olan personelinizden Fulya Erkan’a 11.507 TL neden ödediğinizi açıklayabilir misiniz? Bunu gazetemiz değil, belgeler öyle söylüyor.

Belgeler daha neler neler söylüyor ama üstün körü göze batanları sorduysak ta, Adagazetesi severlerinin sormak istedikleri soruları gazetemizin WhatsApp ihbar hattına yazabilir, aklınıza yatmayan harcamaların yada diğer başka konulardaki sorularınızın gazetemizde yer almasını sağlayabilirsiniz. Arayın bizi, sizler için sorularınızı sizi yöneten Belediye yetkililerine soralım. Gazetemize cevap vermezler ise, bu defa  25 Ekim 2019 tarihinde Büyükada Şehir Hatları İskelesinin üstündeki alanda yapılacak toplantıda yüzlerine soralım. Seçilinceye kadar abi, abla, kardeş, yeşiller, şeffaflıklar, saydamlıklar, seçim sonrası bir anda olunur ulaşılmaz beyzade yahu,  bakalım belki orada cevap verir beyzadeler diyelim.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.