Başkan Akpolat; İşe ihtiyacı olan bir çok Adalı genç varken partililerinize yaptığınız ayrımcılık doğru mudur?

Başkan Akpolat; İşe ihtiyacı olan bir çok Adalı genç varken partililerinize yaptığınız ayrımcılık doğru mudur?
Yayınlama: 05.09.2024
Düzenleme: 05.09.2024 10:08
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın CHP’de yöneticilik yapmış bir işletme sahibi K.T‘u İSKİ’de, Adalar’da bunca işsiz genç varken makinist olarak işe aldırdığı iddiları tepkiye neden oldu.


K.T’un iş yerinin tam karşısında bulunan resmi kurumda (İSKİ) vardiyalı olarak işe sokulması, gündüz iş yerinde müşterilerine hizmet verirken gece de İSKİ de makinist olarak çalışması, işe ihtiyacı olan gençlerin CV’lerinin rafa kalkmasına sebep oluyor.

Eğer bu iddialar doğru ise, seçim meydanlarında oy isteyip sözde hak, hukuk, adaletten bahsederken, işçinin emeğini çalan, değersizleştiren, çalışma hakkının elinden alınan, alın terine değer vermeyen bu ve buna benzer davranışlar söylemlerinizle uyuşuyor mu? Bu kul hakkı yemek değil midir?

Büyükada sakini bir vatandaşımız: “Malesef çift işte çalışıyorlar, mesela bir kamu kuruluşunda çalışan izin günlerinde ve akşamlarıda geri dönüşüm de çalışıyor. Ben iki senedir iş bekliyorum onlardan, almıyorlar Ak Partili olduğum için, ben burada büyüdüm. 28 senedir Büyükadadayım malesef” dedi

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat;

Personel çalıştırma yönetmenliğine göre bir çalışanın iki işte çalışması kanunen yasal mıdır?
Eğer bu iddialar doğruysa, Adalar’da bunca işsiz genç varken, işi olan ve para kazanan bir şahsın işletmesinin tam karşısında bulunan İSKİ’de işe alınması doğru mudur?
Adalar’da bu tip işe alınan başka şahıslar var mıdır? Varsa sayıları ve görevleri nedir?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Hayrettin dedi ki:

    Var malesef bir çok kişi iki senedir iş bekliyorum Ercan başkandan malesef ak partili olduğum için bir türlü alinmiyorum

  2. Inci dedi ki:

    Çok normal degilmi ise alınmamanız 23 senedir chp li insanlar neler çekti biliyormusunuz