Başkan Yardımcısı Engin Çelik gözü işçilerin banka promosyonuna dikti!

Başkan Yardımcısı Engin Çelik gözü işçilerin banka promosyonuna dikti!
Yayınlama: 08.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve Adalar Belediyesi yönetimi, belediye kasasında para kalmadığı için memur ve işçilerin banka promosyonuna el koymaya çalıştığı öne sürüldü.

Memur Sendikasının 30 haziranda belediyeye yazı yazarak Yapı Kredi bankasıyla yapılan promosyon anlaşmasının günün koşularına göre yenilenmesini talep etmesine rağmen bu güne kadar bu konuda bir gelişme olmadığı gibi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in Çarşamba günü yaptığı toplantıda bir personeli odadan kovup bankaların temsilcilerini de kovmaktan beter edip, “biz kurum olarak ister personele veririz istersek kurum olarak kendimiz alırız” dediği öne sürüldü.

Belediye Başkanı Erdem Gül’ün ise her zamanki gibi arka plandan bu durumu izlediği gelen bilgiler arasında. Memur promosyonları ile ilgili hem Cumhurbaşkanlığı hem de Kamu Denetçiliği kurumu Kamu Çalışanlarının şikayeti üzerine konu hakkında inceleme başlatıldığı gelen bilgiler arasında.

Kamu denetçiliği kurumu daha öncede 2021/2652 numaralı kararında promosyon bedelinin tamamının personele dağıtılacağını ve kurumların bankalarla sözleşme yaparken personelini mağdur etmeyecek şekilde sözleşme yapmaları gerektiğini karara bağlamasına rağmen, kanun tanımaz başkan yardımcısı Engin Çelik ve avenesi ‘ne yaparım bu promosyonların üstüne konarım’ düşüncesiyle planlar yaptığı öne sürüldü.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Yuh artık. Ölüyü diriyi şeyttiler; gözü emekçinin promasyonuna diktiler.

  2. Uluç Yurtduru dedi ki:

    Bu haberi hangi bilgiye dayanarak yapıyorsunuz?
    CHP’li milletvekilleri Polis emekçilerinin promasyonları için İçişleri bakanı ile ilgili araştırma istiyorlar.
    Promasyon emekçinin hakkıdır.