Benim partim nereye gidiyor?

Benim partim nereye gidiyor?
Yayınlama: 11.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

CHP’nin bu seçimlerde başarılı olması, hem CHP için hem de Kemal Kılıçdaroğlu için çok önemli. Yapılacak seçimler, CHP içinde, Kemal Kılıçdaroğlu içinde son seçim olabilir.  Bu kadar önemli bir seçime CHP’nin hak ettiği önemi verdiğine dair hiçbir belirti olmaması eleştiri konusu.

CHP, Kılıçdaroğlu ile önemli bir değişim yaşamakta. CHP’de yaşanan değişim, partinin siyasi söyleminde, siyaset yapma tarzında ve hedef kitlesinde. Bu şu demek; Kılıçdaroğlu önümüzdeki seçimler için bütün maharetini ortaya koyuyor. Mahareti çok sayıda ikircikliğe dayanıyor. Birbiriyle çelişen karar ve söylemleri aynı anda seferber ediyor.  

Adalarımızın emekli öğretmeni İsmet Kulaksız’da partisini eleştirenler arasında. “Kime oy verdiyseniz onu eleştirin ki Türkiye kalkınsın” diyen Kulaksız, Kılıçdaroğlu’nu eleştirenler arasında.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye yük olduğunun altını çizen Kulaksız, yapılan siyasetin kendilerinin umutlarını kırdığını belirtti. Kılıçdaroğlu’nun 10 kez halkın onayını alamadığını, 13 seçim kaybettiğini söyleyen Kulaksız: “Ebediyen muhalefet görevimi göreceğiz?” dedi.  

Halkın kendisini bu görevde görmek istemesine rağmen iktidar olmak için hiçbir çaba gösterilmemesi, idealleri olmayan yöneticilerin CHP’ye doldurulması eleştiren Kulaksız, gol yedikçe halkla helalleşmenin bu zihniyet tarafından yeterli olduğunu söyledi.

Adalara Can Dündar’ın arkadaşını atadı!

Adalar’da belediye başkan adaylığı için 19 tane aday varken Can Dündar’ın arkadaşı, MİT Tırları davasında yargılanan Erdem Gül’ü atadığını belirten Kulaksız, Kılıçdaroğlu’nun Maltepe’de 156 aday varken Tunceli’den hemşehrisini aday yapmasını da eleştirdi. Bir önceki Belediye Başkanının da Deniz Baykal’ın bacanağı olduğunu hatırlatan Kulaksız: “bunun gibi hatır, gönül işleri partilileri isyan ettiriyor” dedi.

Adalet Yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlayan, çeşitli isimlerin ve grupların katılımıyla büyüyen, Ankara’dan İstanbul’a kadar “adalet” talebiyle 14 Haziran 2017’de Millî İstihbarat Teşkilatı’na ait TIR’ların görüntülerini Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’a verdiği suçlamasıyla yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, yirmi beş yıl hapis cezası alması ve tutuklanması kararı verilmesini protesto etmek amaçlı gerçekleşen yürüyüşü eleştiren Kulaksız: “Kimin için adalet! Çok ünlü bir gazeteci ne der? ‘Atatürkçü değilim’ der. Sen tut bunu iki dönem milletvekili yap. Bununla da bitmiyor. Atatürk’e ‘katil’ diyen Sezgin Tanrıkulu’nu üç dönem milletvekili yap! Atatürk’e ‘kefere’ dediği iddia edilen Bekaroğlu’nun üç dönem milletvekili yap!” dedi.

Anayasa, açılım ve af

Kılıçdaroğlu’nun anayasa ve açılım söylemlerini de eleştiren Kulaksız: “10 senedir yeni anayasa diyorsunuz, basına dağıtın da bilelim. Yoksa anayasa dediğiniz bazı kesimlerin iddia ettiği gibi T.C’yi İMHA Anayasası mı? Durmadan açılım yasası diyordunuz, madde madde açıklayın da bilelim. Yoksa saçılım yasaları mı? Sürekli gündeme af yasası geliyor. Af yasasının kuralları olmalı. Af kapsamına girenlerin Türk Tarihi’nden hazırlanacak 5 Bin soru-cevap, Kuran’dan 6666 ayetten 300 soru-cevap şeklinde hazırlanacak ders programını sınav şeklinde yapın, başarılı olanları af kapsamına alın” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. İSMET KULAKSIZ dedi ki:

    DEREYİ GEÇMEK İÇİN ATIN DEĞİŞMESİ GEREKİR
    BU KADROLARLA İKTİDARA GELEMİYORLAR
    SEZGİN TANRIKULU NE DİYOR

  2. İSMET KULAKSIZ dedi ki:

    İKTİDAR OLMA SORUMLULUĞU DA BECERİSİ DE YÜRÜTECEK KADROLARA SAHİP DEĞİLLER HER DÖNEMDE PUAN KAYIP EDİYORLAR