Yapay zeka kaçak hafriyat cenneti Adalar’da çalışmıyor mu?

Yapay zeka kaçak hafriyat cenneti Adalar’da çalışmıyor mu?
Yayınlama: 24.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

İBB, İstanbul’un önemli sorunlarından birini daha teknolojik takiple aşıyor. İlki Hadımköy’e kurulan yapay zeka sistemi (Mobil PTS) ile 100’e yakın kaçak hafriyat dökümü tespit edilerek para cezası kesildi. Sistemin devreye girmesinin ardından bölgedeki kaçak dökümler tamamen önlendi.

Yapay zeka imar yolsuzluğu cenneti Adalar’da çalışmıyor mu

Bu yapay zeka kaçak hafriyat cenneti Adalar’da niye yok?

İstanbul’un önemli sorunlarından birini daha teknolojik takiple aşılıyormuş, güzel. Peki ya Adalar! İstanbul’a bunca kamera koyuyorsun, Adalar İlçesine bir kamera yok? Bir ayda 100 kaçak döküm yakalamış sistem, çok güzel. Sen bir de Adalara koy bakalım ne kadar kaçak döküm yakalayacaksın? Adaların ormanları kaçak hafriyat cennetine döndü…

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile İBB iştiraki İSBAK, son yıllarda giderek sıklaşan kaçak hafriyat dökümü konusunda kolları sıvadı. Geliştirilen Mobil PTS sistemi ile hafriyat kamyonları yalnızca rutin kontrollerle değil, aynı zamanda modern yöntemlerle izleniyor.

Yapay zeka içeren Mobil PTS uygulaması ile anlık konum takibi, şüpheli alanın kontrolü ve kaçak döküm tespiti (döküm miktarının tespiti, alan sayımı, raporlama) yapılabiliyor.

Mobil PTS sistemi ile çevre kirliliğine sebep olacak çalışmaları en aza indirilmesi, döküm sahalarının tam denetiminin sağlanması, hız kaynaklı kazaların ve kaçak dökümlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Araç Takip Cihazı ile oluşabilecek yer değiştirme olaylarına karşı Mobil PTS ünitesine anlık konum takip sistemi de eklendi. Böylece istenmeyen durumlardan anında haberdar olunabiliyor

ADALARA’DA BEKLERİZ!!!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.