Adalar’da CHP-İYİ Parti, belediye-CHP İlçe teşkilatı çatışması!

Adalar’da CHP-İYİ Parti, belediye-CHP İlçe teşkilatı çatışması!
Yayınlama: 23.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Faytonların kaldırılmasından sonra Adalar’da toplu taşıma işini yapmak için İETT’nin elektrikli araçları faaliyete başlamasıyla birlikte trafiğe çıkması uygun olmayan, plakası bulunmayan korsan olarak çalışan golf araçların yansıra, trafiğe çıkmasında bir sorun olmayan plakalı taksilerin devamlı kaza yapması, aksı kırılması, tekerleği fırlaması, şoförlerin yaralanması gündemden düşmüyor.

İETT’nin elektrikli araçları şimdi de siyasi çekişmelerle gündeme geliyor. CHP ile İYİ Parti, Adalar Belediyesiyle CHP Adalar İlçe yönetiminin ters düştüğü öne sürülüyor. Öne süren haber kaynaklarımız. Biz de bugün kaynaklarımızdan gelen bilgileri sizlerle paylaşacağız. Haberde ismi geçen kişiler cevap haklarını kullanmak isterlerse gazetemiz kendilerine açıktır. İstedikleri zaman cevap haklarını kullanabilirler.

Kaynağımız diyor ki; “İETT Adalar İşletme Müdürü İlker Bey ve Özcan Akçaoğlu şefin kimler safında durursa onlar bir üst mevkide oluyor. Şu an bu işletmede İYİ Parti kimi isterse onlar geliyor. Zamanında Hareket Amiri olan İbrahim Sönmez, Onur Hazar, Hilal Hanım bir anda açıklama yapılmadan görevlerinden ayrıldı, bir teşekkür dahi edilmedi. Ve o gün zaten gelecek kötü günlerin başlangıcı oldu. Göreve bu sefer İyi Partili meclis üyesi Haluk’un yeğeni Özhan Derman sonra Özgür Kurt geldi. Ve daha sonra İlker müdürün en yakın arkadaşı belediye çıkartmada çalışan bir belediye personelinin kardeşi olan Yücel İrfanoğlu geldi. Bu saha amirleri dışında iş tevzine kendi adamlarına sadece bir birim açabilmek için Esma Güreli getirdiler ve bu personele Çıkış Tevzi Amiri statüsünde bir birim verdiler. Bu kurumda CHP-İYİ parti çatışması yüzünden o soğuk havada ısıtıcısı kapısı olmayan arabalarda üşüyen personel tek etkileniyor. Sürekli işten çıkan personeller oluyor, sırf şartların kötülüğünden ve buraya gelen amirlerin hal ve hareketleri yüzünden. Adalılar şuan hep ikinci planda çok uzun zamandır. Adalılar bir birimde veya amirlikte olmuyor, yapılmıyor aslında istenmiyor, Adalılara bir garezleri var belli. İşletme Müdürü İlker Aksoy’un CHP ile olan sıkıntısından dolayı Ercan Akpolat’ın kardeşinin eşi olan Yalçın Nergiz, amirlik görevinden şoförlüğe düşürüldü. Ve Ercan Akpolat’ın Başkan Yardımcı Yavuz Çiftçioğlu’nun karısı Ramona Çiftcioğlu telefon ile ilgili olan birimden şoförlüğe düşürüldü ve bunlar yerine İYİ Parti kanalından Aral Garip adında personeli, amir Kübra Uluğ adında personeli, telefon birimine yerleştirdiler” Haber kaynağımız böyle diyor…

39 ilçenin en ufağı Adalar’da İETT’nin ufacık bir merkezinde neler oluyor şu hale bak. İş, hizmet yerine dedikodu, siyaset, adam kayırma, vs…Bir müdür veya yetkili istediği kişiyle çalışabilir. Birini alır yerine başkasını atar bunda bir sorun yok. Sorun yokta bu kadar kişinin devamlı yer değiştirmesi, çalışanların büyük çoğunluğunun mutsuz olması, şikayetler insanın akılına soru işaretleri getiriyor ve araştırılması gerekiyor. Çünkü bu insanlar can taşıyor. Burada anladığım kadarıyla CHP-İYİ Parti bir güç gösterisine girerken Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ile CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ın da arasında da bir güç gösterisi var. İkisinin de 2024 yılındaki yerel seçimlerde aday olmak için kıyasıya bir mücadelesi var! İETT’deki mücadeleyi Engin Çelik kazanmış gibi görünüyor. İlçe Başkanı Akpolat’ın adamların görevden alınmasından bu anlaşılıyor. Kaynaktan anladığım bu…

2024 yılında ne olur bilemem ama bildiğim 2023 yılında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Ak Parti kazanırsa ne Kılıçdaroğlu kalır ne CHP ne İYİ parti kısaca muhalefet. Dolayısıyla bu çekişmelere giren parti ve arkadaşlara diyeceğim önce 2023 yılındaki seçimde bir emelinize ulaşın, 39 İlçenin en ufağında böyle kısır döngü çekişmelere girmeyin. Eğer 2023 seçimlerini iktidar kazanırsa muhalefet liderlerinin hepsi tasfiye olmakla karşı karşıya kalacaklar. 2023 seçimleri testini AKP aşarsa bu defa 2024 yerel seçimleri için muhalefet teste girecek. Eski ittifaklar sorgulanacak. Muhalefetin üstüne kurulduğu tüm hassas dengeler yerle yeksan olmuş olacak. Tabi o zamana kadar daha bir aday çıkartamayan altılı masa dağılmazsa!

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. andrea dorya2 dedi ki:

    “Dereyi görmeden paçaları sıvamayın” diy bir söz vardır. 2023’ü görmeden 2024’ün hesabını yapanlar seçim çantada keklik değil. Eğer 2023 seçimini RTE ve AKP kazanırsa ki öyle görünüyor. Ne iett kalır ne amirlik kalır ne şoförlük kalır.

  2. Adalı dedi ki:

    Yazık yine olan calışanlara oluyor sizin yaptığınız siyasetin içine edeyim.