Binali Yıldırım: “Faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz”

Binali Yıldırım: “Faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz”
Yayınlama: 04.01.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:29
A+
A-

Adalar‘daki faytonlara ilişkin de konuşan Yıldırım, “Bu rezilliğe son vereceğiz her şey para değil” ifadelerini kullandı.

“Hayvanlar da canlıdır. Onların hakkını hukukunu korumak insanlar olarak bizim görevimizdir” diyen Yıldırım, “Hayvanların bu şekilde ticari amaçlı kullanılmasını tasvip etmiyoruz uygun bulmuyoruz. Büyükada, diğer adalar son yıllarda çok fazla ziyaretçi alıyor. Buna rağmen oradaki at sayısı azaldı. Hatta öyle ki günün üçte ikisinden fazla bu atları maalesef kullanma yoluna gidiyorlar. Bunun insani bir yanı yok. Buradaki sorunlar neyse oradaki faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz. Her şey para demek değil, her şey ticaret demek değil. Önemli olan insanların nasıl hak ettiği yaşam şartları varsa, her türlü canlının da aynı şekilde hakları vardır” diye konuştu. AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Adalar’da faytona son vereceklerini belirtirken, ‘Hayvanlar da canlıdır. Onların hakkını hukukunu korumak insanlar olarak bizim görevimizdir’ dedi.

ESNAFLA GÖRÜŞEREK BU REZİLLİĞE BİR SON VERECEĞİZ

Büyükada’daki fayton tartışmasına ilişkin Yıldırım, “Esnafla görüşerek bu rezilliğe bir son vereceğiz” dedi.

Cuma namazını Eyüpsultan Camii’nde kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım Büyükada’daki fayton tartışmasıyla ilgili olarak, “Esnafla faytoncularla konuşup bu rezilliğe bir son vereceğiz. Her şey para demek değil” dedi.

AT SAYISI AZALDI ATLARIN YÜKÜ ARTTI

Hayvan hakları ile ilgili konuşan Yıldırım, “Büyükada, diğer adalar son yıllarda çok fazla ziyaretçi alıyor. Buna rağmen oradaki at sayısı azaldı. Hatta öyle ki günün üçte ikisinden fazla bu atları maalesef kullanma yoluna gidiyorlar. Bunun insani bir yanı yok. Buradaki sorunlar neyse oradaki faytoncularla, esnafla görüşülerek bu rezilliğe bir son vereceğiz. Her şey para demek değil, her şey ticaret demek değil. Önemli olan insanların nasıl hak ettiği yaşam şartları varsa, her türlü canlının da aynı şekilde hakları vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yakın zamanda hayvan haklarıyla ilgili bir kanun teklifi de gündeme gelecek, bunun da çalışmasını arkadaşlar yapıyorlar.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.