Bir belediye ancak bu kadar beceriksiz olur!

Bir belediye ancak bu kadar beceriksiz olur!
Yayınlama: 22.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Adalar Belediyesi, çöp toplamadaki beceriksizliğini başka bir boyuta taşıdı. Çöp toplamada yetersiz olup sınıfta kalan belediye şimdi de çöpleri üstü açık kamyonlarla insan sağlığını tehlikeye atarak taşıyor.

Bir belediye ancak bu kadar beceriksiz olur!

Adalar çöplüğe çeviren başkan yardımcısı Engin Çelik önderliğindeki Adalar Belediyesi bu konudaki beceriksizliğine bir yenisini daha ekledi. Çöpler, akülü araçların arızalı olması, çöp arabalarına da koyacak mazot olmaması nedeniyle Şişli Belediyesinden getirilen üstü açık araçlarla taşınıyor.

Çöpleri üstü açık araçlarla taşıyorlar

Resimde görüldüğü üzere üstü açık araba çöple doldurulduğu görülüyor. Kamyonun kasasından çöplerin bir bölümünün yere düşmesi, ortama yaydığı pis koku, yere düşen çöplerin içinden sokak hayvanlarının yiyecek bir şeyler araması, çöpleri karıştırması insan sağlığını tehdit ediyor.

Adalar hiç olmadığı kadar kötü yönetiliyor. Günlerce kaldırılmayan çöpler, bundan rahatsız olmayan ve hiç utanmayan başta birahaneci başkan yardımcısı Engin Çelik olmak üzere belediye yönetimi, Adalar Belediyesi’nin CHP’li, Büyükşehir Belediyesinin (İBB) CHP’de olması Adaların kötü yönetiminin önüne geçilmesinde çare olmadı. Seçimlerde hangi yüzle halkın karşılarına çıkacaklar merak konusu.

Belediyelerin görevi nedir?

Belediye, kanunlarla münhasıran başka bir kamu kurum ve kuruluşuna verilmeyen mahalle müşterek nitelikteki her türlü görev ve hizmeti yapar veya yaptırır, gerekli kararları alır, uygular ve denetler.
Belediye öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık; zabıta, itfaiye, acil yardım, kurtarma ve ambulans; şehir içi trafik; defin ve mezarlıklar; ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar; konut; kültür ve sanat, turizm ve tanıtım, gençlik ve spor; sosyal hizmet ve yardım, evlendirme, meslek ve beceri kazandırma; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerini yapar veya yaptırır…

Peki, Adalar Belediyesi yukarıda saydıklarımın hangisini layıkıyla yapıyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.