Borçlana borçlana Adaları bitirdiniz!

Borçlana borçlana Adaları bitirdiniz!
Yayınlama: 31.12.2022
A+
A-

Adalar Belediyesinin 2023 yılı meclis toplantısı 02.01.2023 tarihinde saat 11.00’da Adalar Belediyesinin meclis toplantı salonunda yapılacak. Adalar Belediyesi’nde 2023 yılının ilk Pazartesi günü meclise gelecek belediye başkanına borçlanma yetkisi kabul edilirse, Adalıların sırtına milyonlarca lira daha yük binecek.

Adalar Belediyesi’nin dün olduğu gibi bugün de Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik’in Adalıların vergileri ile yaratılan kaynakları verimli kullanmayıp çarçur etmesi, kaynaklar verimli kullanılmayınca başkan ve yardımcısının her zaman olduğu gibi yeni kaynak yaratmak için borçlanma yoluna gitmesi sebebiyle zaten milyonlarca lira borcu bulunan Adalar Belediyesi’nin sırtındaki borç yükünü her geçen gün biraz daha artırıyor.

Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik’in Mali Hizmetlere yazdırdığı ‘belediyenin asli görevlerinde aksama olmaması için’ nakaratlarına, yaptıkları yanlış uygulamalar ve kötü yönetimi nedeniyle Adalar Belediyesi her geçen gün biraz daha borç batağına sürükleniyor. Buna önceki dönem CHP’li belediye başkanlarını da eklememiz gerekir.

Gelirleri giderlerini karşılamayan bir belediyenin borçlandırılması belediyenin kasten batırılması ve geleceğinin ipotek altına alınması demektir. Bir belediyenin böyle bir borç altına girmesi için önce bir yatırımı ya da projesi olmalı.

Adalar Belediyesi’nin İller Bankası’na böyle bir başvurusu var mı?

Bu borç miktarı, İller Bankası’nın öngöreceği kriterlere göre belirlenmeli.

Adalar Belediyesi bu borcu nasıl ödeyecek?

Ödeyemeyecek. Yeni gelen düşünsün…

Adalar Belediyesi’nin ne kadar borcu var derseniz, 80-100 MİLYON civarı bir borcu var ve borçlanmaya devam ediyor. 2019 yerel seçimlerinden bu yana borç katlanarak devam etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından yönetilen Adalar Belediyesi, 2019 seçimlerinden bu yana sorumlu oldukları ilçede gözle görülür bir hizmet ve yatırım yapmamasına rağmen gün geçtikçe borç batağına sürüklendi.

Peki, Adalar Belediyesi’ni denetlemekle görevli Sayıştay ne yapıyor?

En son 2018 yılı Sayıştay denetim raporu yayınlanmış. Sayıştay’ın sitesinde bu tarihten sonra yayınlanmış başka bir rapor yok.

2019-2020-2021 yılı Sayıştay raporları neden yok?

Adalar Belediyesi Sayıştay tarafından kollanıyor mu?

En son Sayıştay’ın sitesinde 2018 yılı rapor mevcut.

Bunu bir Allah’ın kulu sordu mu?

Yok…

Yıllardır Adalar Belediyesinin katlanan borçlarının tek nedeni hayali bütçeler olduğuna şahit olmaktayız.

Belediye meclisine gelen teklifte: “Kurumumuz 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesiyle kendisine verilen asli görevleri yerine getirirken aksamaya sebebiyet verilmemesi” yazıyor. Sebep bu imiş. Paraları har vurup harman savurursan olacağı bu!

Yahu senin aksamayan bir yerin kaldı mı?

Hangi hizmeti doğru yaptın?

Pazartesi günü buna dur diyecek duyarlı CHP’li meclis üyesi çıkar mı?

Hiç sanmam. Kaldır-indir eller bu borçlanmada kabul edilecek. Adalar Belediyesi daha doğrusu Adalıların sırtına bir borç yükü daha binecek.

Adalılara hizmet içinse sorun yok diyeceğim ama yapılan bir hizmet de yok. Ada tarihinin en berbat yönetimi şuan belediyede.

Zaten milyonlarca lira borcu olan batmış bir belediyesin. Neden her sene borçlanıp Adalıların sırtına bir yük daha ekliyorsun. Tabi yine baş rolde kim var derseniz cevap Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, yardımcısı Engin Çelik.

Göreve geldiğinden bu yana, gelir kaynağı yaratmayı sadece borçlanma suretiyle gerçekleştiren Belediye Başkanları ve yardımcıları belediyenin bu hale gelmesinin başlıca sorumluları.

Arpacıya borç eden ahırını tez satarmış!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.