Bostancı-Adalar seferinde “scooter” ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı

Bostancı-Adalar seferinde “scooter” ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı
Yayınlama: 16.10.2024
A+
A-

24:00 Bostancı-Büyükada vapuruna vatandaşın “scooter” ile binerek adaya geçirmek istemesi tartışmaya neden oldu. 24.00’da kalkması gereken vapur tartışmalar ve olay yerine polisin gelmesiyle 45 dakika gecikmeli olarak seferine başlayabildi.


Olay dün gece 24.00’da Bostancı Şehir Hatları iskelesinde meydana geldi. Büyükada’ya gitmek için Şehir Hatları Bostancı iskelesine scooter ile gelerek vapura binmek isteyen bir vatandaş, iskeledeki güvenlik güçleri tarafından ‘vapurlara artık “scooter” alınmıyor’ ‘ikazıyla vapura alınmadı.


Alırsın alamazsın tartışmaları büyüyünce olay yerine polis ekipleri çağrıldı. İskele güvenliği, vatandaş, polis arasında konuşmalarda vatandaşın ısrarı neticesinde vatandaşın dediği oldu ve scooter ile adaya geçmesine müsade edildi. Vapur, tartışmaların sürmesi nedeniyle 45 dakika geç kalktı ve vapurun içindeki yolcular mağdur oldu.

250W ÜZERİ YASAK


06 2021 tarih ve 2021 4-4 sayılı UKOME yönergesi ile 2918 sayılı Karayolları trafik yönetmeliği kapsamında, Adalar İlçemizde 250W üzerinde motor gücüne sahip araç (2 Tekerlekli ve/veya pedallı olsa dahi) kullanımı yasak.


Ehliyet gerektirmeyen elektrikli bisikletler (2 Tekerlekli ve/veya pedallı olsa dahi) genellikle yaklaşık 250 watt güce sahip olup 25 km/saat maksimum hıza ulaşabiliyor.


Bireysel Ulaşım Sistemi Genel Esasları kapsamındaki şartları taşıyan vatandaşlarımızın kullanmak üzere satın alacakları araçlarda mağduriyet yaşamaması adına Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Adalar Belediyesi Zabıta Müdürülüğü ile koordine ederek alım yapmaları gerekiyor.


Şehir Hatları güvenliklerine bütün “scooter” yasak, gemiye almayın talimatı verilmiş. 250W üzerinde motor gücüne sahip araç (2 Tekerlekli ve/veya pedallı olsa dahi) yasak. Bu araçlar için herhangi bir ehliyet almak gerekmiyor.

Peki aracın 250W üzerinde veya aşağısında olduğu nasıl anlaşılacak? Vatandaşın ısrarı üzerine vapura alınan aracın gücü ve niteliği nedir? Eğer vapura ve dolayısıyla adaya 250W üzerinde bir araç alındıysa bunu örnek göstererek diğer vatandaşlarda vapura binmeye, adaya gelmeye çalışmayacak mı? Adalar’da scooter yasak mı değil mi?


Bu kafa karışıklığının Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından bir açıklama yapılarak açıklığa kazandırılması gerekiyor. Yoksa bir gün bu tartışmalar fiziki müdahaleye kadar gidip yaralanmalara veya istenmeyen görüntülere neden olabilecek.

Bostancı-Adalar seferinde "scooter" ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı Bostancı-Adalar seferinde "scooter" ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı Bostancı-Adalar seferinde "scooter" ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı Bostancı-Adalar seferinde "scooter" ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı Bostancı-Adalar seferinde "scooter" ile geçerim geçemezsin tartışması! Polis çağrıldı

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.