BTP Adalar başkan adayından hedef ve projeler

BTP Adalar başkan adayından hedef ve projeler
Yayınlama: 04.03.2024
Düzenleme: 04.03.2024 14:32
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) belediye başkan adayı Serkan Güngör, hedef ve projelerini açıkladı. Adalar’ın sorunlarını çözmek için ilk olarak Adalar Belediyesi’ni düzene sokmak ve kurumsal yapıyı yeniden oluşturmak gerektiğini belirten Güngör, bu amaçla aşağıda yer alan 11 maddenin ivedilikle hayata geçirileceğinin altını çizdi.

⦁ Liyakat Esaslı Yeni Organizasyon Yapısı
Adalar Belediyesi personeli eğitim, tecrübe ve yetkinlik kriterlerine göre değerlendirilerek, en yüksek performansı elde edebilecek organizasyon yapısı oluşturulacaktır. Ayrıca personel performans ölçümleri ile personel motive edilirken organizasyon yapısının verimliliği kontrol altında tutulacaktır.
⦁ Stratejik Eylem Planı

Adalar Belediyesi Stratejik Eylem Planı hazırlanarak kentsel gelişim, kaynak yönetimi, halk katılımı, uzun vadeli planlama, performans izleme ve kriz yönetimi gibi alanlarda etkili bir yönetim sağlanması hedeflenecektir. Bu plan, Adalar Belediyesi’nin sınırlı kaynaklarını en etkili şekilde kullanmasına, belediye hizmetlerini geliştirmesine ve Adalar sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, bu plan ile belediyenin performansını izleme, riskleri azaltma ve kriz durumlarına hazırlıklı olma imkânı oluşacaktır.


⦁ Kurum İçi Eğitim Programları
Belediyenin etkinliğini ve toplum memnuniyetini artırmak için Adalar Belediyesi Kurum İçi Eğitim Programı başlatılarak belediye personelinin bilgi ve becerilerini sürekli artırması sağlanacaktır. Bu eğitimler, personelin motivasyonunu ve bağlılığını artırırken, uzmanlık alanlarını geliştirerek hizmet kalitesinin iyileşmesini sağlayacaktır. Özellikle İmar, Zabıta ve Mali konularda görev, yetki ve sorumluluklar ile güncel mevzuat bilgilerine tam olarak hâkim olunması sağlanacaktır.

⦁ Gelir / Gider Dengesi Oluşturulması
Çok büyük bir borç yükü altında bulunan Adalar Belediyesi için gelir gider dengesi oluşturmak, uzun vadeli finansal sürdürülebilirlik, hizmet kalitesi ve sürekliliği, ekonomik istikrar, kredi derecelendirmesi, mali denetim ve hesap verebilirlik gibi önemli faktörler açısından hayati bir öneme sahiptir. Dengeli bir gelir gider tablosu, belediyelerin toplum için sunduğu hizmetlerin kalitesini korumasına ve geliştirmesine olanak tanırken, aynı zamanda ekonomik büyümeyi destekler ve güvenilir bir yatırım ortamı oluşturur. Bununla birlikte, sağlam bir mali yönetim ve şeffaf bir hesap verebilirlik, kamu kaynaklarının etkili bir şekilde kullanıldığını gösterir ve kamu güvenini artırır. Bu kapsamda mali istikrarın yakalanması ve mevcut borçlarının ödenmesi amacıyla belirli bir program içerisinde sıkı bir mali politika ve tasarruf tedbirleri uygulanacaktır.


⦁ Gelir, Gider ve Faaliyetlerin Adalar Halkı ile Şeffaf Şekilde Paylaşılması
Adalar Belediyesi’nin tüm gelir, gider ve faaliyetlerinin Adalar halkı ile şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine bağlı kalarak paylaşılması kritik öneme sahiptir. Belediye gelir kaynaklarını ve bu kaynakların nasıl harcandığını anlamak, halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını doğru bir şekilde değerlendirmeye olanak tanır. Bu nedenle, gelir ve giderlerin ayrıntılı bir şekilde sunulması ve kolayca erişilebilir olması sağlanacaktır. Belediye bütçesi, vergi gelirleri, harcamaları ve projeleri hakkında düzenli raporlar yayınlanarak, bu bilgiler Adalar halkı ile sürekli paylaşılacaktır.


⦁ Etkin Denetim Mekanizması Oluşturulması
Etkin Denetim Mekanizması oluşturularak Adalar Belediyesi denetim ekiplerinin sürekli sahada olması sağlanacaktır. İnşaat, tamir ve tadilat, trafik, işgaller, işletmeler, semt pazarları, vb. Belediye Görev, Yetki ve Sorumlulukları kapsamında yer alan tüm denetimler hem periyodik hem de ani olarak sürekli ve eksiksiz şekilde gerçekleştirilecektir. Gerçekleştirilen tüm denetimlere ait raporların Adalar Belediyesi web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden paylaşılması sağlanacaktır.


⦁ Adalar Belediyesi Çağrı Merkezi (7/24)
Adalar halkına daha etkin ve hızlı bir şekilde hizmet vermek amacıyla 7 Gün /
24 Saat hizmet verecek olan Adalar Belediyesi Çağrı Merkezi kurulacaktır. Modern teknoloji ve uzman personel ile hizmet verecek olan bu çağrı merkezi aynı zamanda Adalılar için de bir eğitim birimi olarak kullanılacak olup hem Adalar Belediyesi hem de diğer kurum ve kuruluşlar için Uzman Çağrı Merkezi Personeli yetiştirerek istihdama katkı sağlayacaktır.

⦁ Adalar Belediyesi Mobil Uygulaması
Adalar Belediyesi, teknolojinin sunduğu imkanlardan en iyi şekilde yararlanarak, halkımıza daha etkin ve kullanıcı dostu bir hizmet sunacaktır. Bu doğrultuda, yeni bir adım olarak Adalar Belediyesi mobil uygulaması geliştirilecektir. Bu mobil uygulama, Adalıların belediye hizmetlerine kolay erişim sağlamalarını ve çeşitli işlemleri kolaylıkla gerçekleştirmelerini amaçlamaktadır. Uygulama, vatandaşların belediye hizmetleriyle ilgili bilgilere ulaşmasını, dilek ve şikayetlerini iletmelerini, vergi ve harç ödemelerini yapmalarını, etkinliklere katılmalarını ve daha birçok işlemi mobil cihazlarından kolayca gerçekleştirebilmelerini sağlayacaktır.


⦁ Tüm Adalar’da Zabıta Birimlerine, Mali Hizmetler ve Yazı İşleri Birimlerinin Eklenmesi
Adalar Belediyesi idari ve mali işleyişini daha etkin ve verimli hale getirmek, hizmet kalitesini artırmak ve Adalar halkının belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da Zabıta Birimlerine ek olarak Mali Hizmetler ve Yazı İşleri Birimleri de hizmet vermeye başlayacaktır.


⦁ Hasta, Yaşlı, Engelli ve Hamileler için Yerinde Belediyecilik Hizmeti

Adalarda yaşamakta olan Hasta, Yaşlı, Engelli ve Hamile vatandaşlar için özel bir hizmet olan “Yerinde Belediyecilik” programı başlatılarak, bu grupta yer alan vatandaşların belediyecilik işlemlerini bizzat evlerinde gerçekleştirmeleri için saha personeli görevlendirilecektir.

⦁ Meclis Toplantıları ve İhalelerin Web Sitesinden ve Mobil Uygulamadan Canlı Yayınlanması

Adalar Belediyesi Meclisi toplantıları ve ihaleler Adalar Belediyesi web sitesinden ve mobil uygulamasından canlı olarak yayınlanacaktır. Ayrıca geçmiş kayıtlara da web sitesi ve mobil uygulama üzerinden erişmek mümkün olacaktır. Alınan kararlarla ilgili olarak, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden Adalılar görüşlerini paylaşabileceklerdir.

DEPREM

Beklenmekte olan İstanbul depreminin gerçekleşmesi durumunda İstanbul’da yaşanacak kaos sebebiyle Adalar’a uzun süre yardım gelmeyeceği öngörülmektedir.


Depreme hazırlık kapsamında tüm adalarda jeneratörler, delici ve kırıcı ekipmanlar, koruyucu kıyafetler, su ve gıda stoku, temizlik ve hijyen malzemeleri, ilkyardım ekipmanları, çadır, battaniye ve seyyar tuvaletler ile ilkyardım sahalarının oluşturulması, helikopter pistleri oluşturulması ve acil durum yanaşma / çıkarma alanlarının hazırlanması gibi hazırlık ve stoklama çalışmaları ivedilikle başlatılacaktır.

Ayrıca, depreme hazırlık kapsamında tüm Adalılar için sertifikalı ilkyardım eğitimleri verilmeye başlanacaktır. Bu eğitimler her yıl düzenli olarak verilecek ve tüm Adalıların bu eğitimden ücretsiz olarak faydalanabilecektir. Bu eğitimlere paralel olarak deprem hakkında eğitimler de verilerek tüm Adalıların önce ailelerine sonra komşularında ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilecek bilgi ve yeteneğe sahip olmaları sağlanacaktır.

ULAŞIM VE TRAFİK

⦁ Korsan Akülü Araçların Kaldırılması

Adalar’da giderek artan korsan taşımacılık faaliyetlerine derhal son verilerektir ve bu tür faaliyetlerde bulunanlar hakkında gerekli yasal süreçler istisnasız olarak başlatılacaktır.


⦁ Aktif Trafik Denetimi Sağlanması
Akülü araçlara ve bisikletlere yönelik aktif trafik denetimleri başlatılarak yayaları koruyucu tüm tedbirler alınacaktır. Ayrıca izinsiz akülü araç kullanımı engellenerek mevcut akülü araç kaosu ortadan kaldırılacaktır. Akülü araçlar ve bisikletler için park alanları oluşturulacaktır. Akülü araç kullanan esnaflar için özel park ve şarj alanları oluşturularak çarşı içlerindeki trafik ve düzensizlik önlenecektir.


⦁ Trafik Güzergahlarının Yeniden Belirlenmesi

Ada içi ulaşım güzergahları ihtiyaçları karşılayabilecek ve kaza riskini en aza indirecek şekilde revize edilecektir. Ayrıca yaya öncelikli trafik akışı için yol düzenlemeleri yapılarak yaya, bisiklet ve akülü ayrımı sağlanacaktır.

⦁ Öğrenciler için Ücretsiz Servis Hizmeti
Adalar’daki öğrencilerin okula gidiş ve dönüşleri için ücretsiz okul servisi hizmeti verilecektir. Ayrıca ilköğretim çağındaki öğrencilerin okula gidiş ve dönüşlerde gerekli güvenlik tedbirleri alınarak öğrencilerin servise binişi, okula ulaştığı ve okuldan dönüş için yola çıktığı bilgileri ebeveynlerin cep telefonlarında mobil uygulama üzerinden takip edilebilecektir.

⦁ Kiralık Bisikletlerin Çarşı Dışında Ortak Lokasyona Taşınması
Kiralık Bisiklet işi yapan işletmeler çarşı dışında ortak bir lokasyona taşınarak yeni oluşturulan bisiklet güzergâh ve parkurlarda hizmet vermeleri sağlanacaktır. Ayrıca bu işletmeler bir kooperatif çatısı altında toplanarak sunulan hizmet belli bir standarda kavuşturulacak ve her adadaki bu kooperatifler turizm çalışmaları kapsamında desteklenecektir.


⦁ Yaşlı ve Engelliler için Ücretsiz Taksi Uygulamasına Geçilmesi
Adalar’da yaşamakta olan engelliler ve yürüme zorluğu olan yaşlılar için Adalar Belediyesi tarafından ücretsiz taksi hizmeti verilecektir. Sunulacak olan hizmetin kalitesi ve bu hizmetin ücretsiz olması sayesinde şahsi akülü araç ihtiyacı ortadan kaldırılacaktır.


⦁ Anakaraya Nakledilen Hastaların Taburcu Sonrası Adalar’a Dönüşlerinin Sağlanması

112 Acil ile anakaraya sevk edilen hastaların taburcu sonrası 00:00 – 05:00 saatleri arasında Adalar’a dönüşlerinde ücretsiz deniz ulaşım hizmeti sunulacaktır ve bu kişilerin anakaradan Adalar’a ve ada içinde evlerine nakilleri sağlanacaktır.

SAĞLIK VE BAKIM

⦁ Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da 1. Basamak Acil Servis İstasyonlarının Kurulması (7/24)
Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında 7/24 hizmet sunacak olan 1. Basamak Acil Servis istasyonları kurulacaktır ve bu istasyonlarda 7/24 esasına göre vardiyalı olarak Acil Servis Doktoru, Hemşire, Laborant ve Röntgen Teknisyeni görev yapacaktır. Ayrıca gerekli ekipman ve malzemeler bu istasyonlarda bulunacak ve acil durumlarda vakit kaybetmeden ilk müdahale bu istasyonlarda gerçekleştirilecektir. İkinci yıl itibariyle bu istasyonlara ultrason cihazı da eklenerek hizmet kapasitesi artırılacaktır. Bu istasyonlar sayesinde acil olmayan ve basit tıbbi müdahale ile tedavi edilebilecek vakaların anakaraya sevk edilmesine gerek kalmayacaktır.


⦁ Adalar Belediyesi Evde Sağlık Hizmetlerinin Başlatılması
Adalar’da yaşayan hasta veya bakıma muhtaç bireylerin ve yakınlarının, yaşadıkları ortamda, sağlık, bakım ve rehabilitasyon gereksinimlerinin karşılanması amacıyla Adalar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü kurularak bu müdürlük bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri Birimi oluşturulacaktır ve bu birim haftanın 7 günü aktif olarak hizmet verecektir.


⦁ Adalar Geriatri Merkezi Kurulması
Adalar Geriatri Merkezi oluşturularak bu merkez bünyesinde Huzurevi, Geriatri Polikliniği, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Birimi, Hobi Bahçeleri, Kurs ve Atölyeler yer alacaktır. Adalılar öncelikli olarak bu merkezden faydalanırken kalan boş kontenjanlar ise gelir getirici faaliyetler kapsamında yerli ve yabancı bireylerin hizmetine sunulacaktır.

⦁ Hasta, Yaşlı ve Engelliler için Ücretsiz Profesyonel Ev Temizlik Hizmetleri Sağlanması

Evde yalnız yaşayan ve ihtiyaç sahibi hastaların, yaşlıların ve engellilerin yaşadıkları ortamın sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi amacıyla bu kişilerin evlerinin süpürülmesi, yerlerin ve camların silinmesi, tuvalet ve banyosunun yıkanması, halıların ve koltuklarının silinmesi, gerekiyorsa evin ilaçlamasının sağlanması vb. hizmetler Evde Sağlık Hizmetleri ile koordine olarak gerçekleştirilecektir.


⦁ Okul Temizlik ve Hijyen Hizmeti

Adalar’da yer alan okulların periyodik olarak temizlenmesi, ilaçlamaların ve sterilizasyon çalışmalarının düzenli olarak yapılması sağlanacak olup temizlik ve hijyen malzemesi desteği sunulacaktır.


⦁ Hasta, Yaşlı ve Engelliler için Evde Ücretsiz Berber / Kuaför Hizmeti Sunulması
Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında hastalık, yaşlılık ve engellilik durumu nedeniyle evlerinden çıkamayıp berbere / kuaföre gidemeyen ihtiyaç sahiplerine evlerinde ücretsiz olarak hizmet verilmeye başlanacaktır. Ayrıca aylık hane geliri asgari ücretin altında olan emekliler ve ekonomik durumu yeterli olmayan bireyler de bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir.

⦁ Yalnız Yaşayan Hasta, Yaşlı ve Engelliler için Acil Durum Sensör ve Buton Sistemi
Evde yalnız yaşayan hasta, yaşlı ve engelliler için düşme, bayılma ve ani gelişen sağlık sorunlarını tespit eden ve otomatik acil yardım alarmı üreten sensör sistemi ile acil yardım butonu sistemi kullanılmaya başlanacaktır.


⦁ Yenidoğan Destek Uygulaması
Yeni doğan bebekler için gerekli malzemeleri içeren bir destek paketi aileye verilecek ve doğum yapan annelerin hesabına 12 ay boyunca aylık 7.500₺ yeni doğan destek ödemesi yapılacaktır.

⦁ İlkyardım Eğitimleri

Adalılar için sertifikalı ilkyardım eğitimleri verilmeye başlanacaktır. Bu eğitimler her yıl düzenli olarak verilecek ve tüm Adalıların bu eğitimden ücretsiz olarak faydalanabilecektir.


⦁ Adalılar için Özel Hastane Anlaşmaları

Adalıların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmeleri için Anadolu Yakası ve Avrupa Yakasında özel hastaneler ile protokoller yapılarak Adalıların özel sağlık hizmetlerinden SGK kapsamında ve cüzi ödemelerle yararlanabilmeleri sağlanacaktır.

EĞİTİM VE İSTİHDAM

⦁ Adalı Gençler için Akademik Düzeyde İstihdam Garantili Yazılım ve Yapay Zekâ Programı
Adalı gençler için akademik düzeyde eğitim verecek ücretsiz Yazılım ve Yapay Zekâ Kurs Programı başlatılarak her yıl farklı alanlarda 50 yazılım uzmanı yetiştirilecektir. Bu program özel sektör insan kaynakları programlarıyla iş ortaklıkları kurularak istihdam garantili olarak planlanacak olup kurumsal şirketlerin ihtiyaç duydukları alanlarda ve ihtiyaç duyulan sayıda yazılım uzmanı yetiştirerek kursu başarıyla tamamlayan Adalı gençlerin istihdam edilmesi sağlanacaktır. Ayrıca kursa tamamlayan ve kendi işini kurmak isteyen Adalı gençlere 4691 sayılı kanun kapsamında çeşitli destek ve muafiyetlerden yararlanabilecekleri kuluçka merkezi imkânı sunulacaktır.


⦁ Danışmanlık ve Mentorluk Programı
Adalı gençler ve kadınlar için Hukuk, Finans, Şirketleşme, vb. alanlarda ücretsiz danışmanlık sağlayacak ve alanlarında uzman kişilerden mentorluk alma imkânı sunacak olan Danışmanlık ve Mentorluk Programı başlatılacaktır. Bu program üniversiteler ve kurumsal firmalar ile iş birlikleri yaparak çeşitli alanlarda eğitim ve etkinliklere dahil edilecektir.

SOSYAL YAŞAM VE DESTEKLER

⦁ Halk Ekmek

Tüm Adalar’da Halk Ekmek büfeleri ivedilikle faaliyete geçirilecektir. Halk Ekmek mamullerinin Adalar’a ulaşımı ve ulaşım esnasında hijyen koşulları bizzat Adalar Belediyesi tarafından sağlanacaktır.


⦁ İhtiyaç Sahiplerine Gıda Yardımı
Aylık hane geliri asgari ücretin altında olan Adalı emekliler ve ekonomik durumu yeterli olmayan Adalılar için gıda alımlarında kullanılmak üzere her ay 2.500₺ tutarında destek ödemesi Ada Kart hesaplarına yüklenecektir. Bakiye yüklemeleri hanede kadın var ise hane adına kadının hesabına yatırılacaktır.


⦁ Kreş Hizmeti
Büyükada’da faaliyet göstermekte olan kreşin eğitim ve hizmet kalitesi geliştirilerek Finlandiya Okul Öncesi Eğitim Modeli ile uyumlu bir sisteme geçiş süreci başlatılacaktır. Ayrıca 2025 yılında Heybeliada’da, 2026 yılında ise Burgazada ve Kınalıada’da kreş hizmeti verilmeye başlanacaktır.


⦁ İstisna Olmaksızın Tüm Kıyıların Adalar Halkına Ücretsiz Olarak Açılması
Adalarda kıyıları işgal etmiş olan kişilere ve işletmelere derhal 3621 sayılı Kıyı Kanuna istinaden gerekli tebligatlar yapılarak vatandaşların denize ücretsiz ulaşabilecekleri yolların açılmasını sağlanacaktır. Kanuna uymayan ve gerekli düzenlemeleri yapmayan işletmelerin ise hiçbir istisna olmaksızın ruhsatları derhal iptal edilerek haklarında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

⦁ Kablosuz Internet Alanları Oluşturulması ve Ücretsiz Internet Erişimi

Adalar’da sahil ve çarşı alanlarında Wi-Fi (Kablosuz Internet) erişim alanları kurulacaktır ve Ada Kart sahiplerine aylık 10 Gb ücretsiz internet hizmeti sunulacaktır.

⦁ Fitness Salonu

Adalılar için bir Fitness Salonu kurularak 2025 yılında hizmete açılacaktır. Bu salonda haftanın iki günü sadece kadınlara özel zumba, pilates ve yoga dersleri verilecektir. Diğer günlerde ise salon karma kullanıma açık olacaktır.

⦁ Nikah, Davet ve Toplantı Salonu
Depreme hazırlık kapsamında yeni inşa edilecek olan Belediye binasında, Adalara yakışır bir Nikah, Davet ve Toplantı Salonu hizmete açılacaktır.

ÇEVRE


⦁ Sahiller ve Ön Görünüm Yenileme Projesi

Adalar ön görünüm yenileme projesi oluşturularak Adaların doğasına ve kültürüne uyumlu bir mimari ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirilecektir. Proje kapsamında ön görünüm tamamen açılarak sahillerde deniz görüşünü engelleyen yapılar kaldırılacaktır.


⦁ İskelelerin Birleştirilmesi ve Gereksiz İskelelerin Kaldırılması
Adalar ön görünüm yenileme projesi kapsamında depreme dayanıklı ve yüksek kapasiteli bir yolcu ve lojistik iskelesi inşa edilerek sahil alanında bulunan iskeleler kaldırılacaktır. Kaldırılan iskele alanları yürüyüş yolu ve oturma alanları olarak yeniden dizayn edilecektir.


⦁ Park ve Bahçe Düzenlemeleri
Peyzaj Restorasyon Projesi oluşturularak bu proje kapsamında Adalarda bulunan tüm park ve bahçe alanları Adaların doğasına uygun olarak onarılacak ve yenilenecektir. Ayrıca Adalar Ekolojik Restorasyon Planı çerçevesinde ilçe genelinde bozulan ve tahrip edilen alanlar doğal yapısına kavuşturulacaktır.


⦁ Çocuk Oyun Alanları Düzenlemeleri

Çocuk oyun alanları (Çocuk Parkları), Çocukların eğlenmelerini, fiziksel aktivitelerini artırmalarını ve sosyal becerilerini geliştirmelerini sağlayan en önemli ortamlardan biri olan Adalardaki çocuk oyun alanları yeniden tasarlanarak periyodik bakımlarının eksiksiz olarak yapılması sağlanacaktır. Farklı yaş gruplarındaki çocuklar için çocukların yaşlarına, fiziki ve ruhsal gelişimlerine destek olacak oyun ekipmanları, oturma alanları ve yeşil alanlar oluşturulacaktır.

TURİZM

⦁ Turizm Planı Oluşturulması ve Turizmin Dört Adaya Yayılması
Türkiye turizminde İstanbul ve İstanbul turizminde düşüş gösteren destinasyon olan Adalar imajı için strateji ve yol haritası olarak Turizm Planı oluşturulacak ve ana gelir kaynağı Turizm olan Adalar için gerekli yatırımların yapılması sağlanacaktır. Bu plan çerçevesinde gezi rotaları oluşturulacak ve turizmin dört adaya yayılması sağlanacak ve bu amaçla bir web sitesi ve mobil uygulama oluşturulacaktır. Ayrıca mobil uygulama üzerinden turistlere hizmet verecek online danışma servisi kurulacaktır. Adaları ziyaret edecek olan turistler Adalar’a gelmeden kendileri için uygun olan tur planını seçebilecekler ve tüm rezervasyon işlemlerini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.


⦁ Adalar Tur Rehberi Oluşturulması
Turizm Planı kapsamında Adalar Tur Rehberi oluşturularak görülmesi gereken yerler temasıyla ulusal ve uluslararası reklam çalışmalarına başlanarak turist kalitesi artırılacaktır.


⦁ Paintball Sahası


Paintball doğanın, ormanın tam içinde 2 takım arasında oynanan bir outdoor spordur. Oyunda birçok senaryo bulunmasının yanı sıra hemen hepsinde amaç Paintball Silahları (kapsülleri) yardımı ile rakip takımdaki oyuncuları işaretlemek yani vurmaktır. Oyun günümüzde profesyonel bir boyut kazanmıştır ve aktif olarak uluslararası turnuvalar, müsabakalar düzenlemektedir. Adalar’ın doğal yapısı bu spor için oldukça elverişlidir. Mevcut doğal ve fiziki koşullar değerlendirilerek dört mevsim hizmet verecek iki Paintball alanı hizmete açılacaktır.

⦁ Bisiklet Parkuru, Kaykay ve Paten Parkı

Büyükada ve Heybeliada’da Bisiklet Parkuru ve tüm Adalar’da Kaykay ve Paten parkları kurulacaktır ve çeşitli sponsorluk anlaşmaları yapılarak yaz sezonunda bu parkur ve parklarda İstanbul çapında etkinlikler ve müsabakalar düzenlenecektir.

⦁ Kamp Alanı ve Glamping
Adalar’da kamp alanları oluşturularak bu alanlarda planlı ve kontrollü olarak Glamping Turizmi faaliyetlerine başlanacaktır. Bu hizmet bizzat Adalar Belediyesi iktisadi teşebbüsü olarak gerçekleştirilecek ve işletilecektir. Ayrıca bu alanlar olası İstanbul depreminde barınma amacıyla Adalıların kullanımına sunulacaktır.
⦁ Nostaljik Tramvay

Büyükada Nizam Mahallesi güzergahında kullanılmak üzere bir adet nostaljik tramvay Adalar’a kazandırılarak faaliyete geçirilecektir. Bu tramvayın işletmesi Adalar Belediyesi tarafından yapılacaktır.

TAKİP EDİLECEK KONULAR

⦁ İmar Planı ve Uygulama
Adalar İmar Planları ile ilgili tüm süreçler ve uygulamalar hassasiyetle takip edilerek Adaların bir bütün olarak korunması, doğal ve kültürel yapının muhafaza edilmesi sağlanacaktır. Bu amaçla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çalışılacaktır.


⦁ Heybeliada Sanatoryumu
Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle 1924 yılında kurulmuş olan ülkemizin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumunun yeniden tam teşekküllü sağlık hizmeti veren bir kuruluş olarak hizmete girmesi için gerekli bütün adımlar atılarak süreç titizlikle takip edilecektir.


⦁ Ada Kart Vize Ücreti

Ada Kart için alınmakta olan vizeleme ücretinin İstanbul’un diğer ilçelerinde yaşamakta olan vatandaşlarla aynı seviyeye çekilmesi için gereken bütün adımlar atılacak ve süreç titizlikle takip edilecektir.


⦁ Yaşa Bağlı İndirimli ve Ücretsiz Ulaşım Hakkı Uygulaması
İstanbul Kart için sunulmakta olan indirim ve ücretsiz kullanım haklarının Ada Kart sahipleri için de geçerli olması ve Adalarda faaliyet göstermekte olan İETT araçlarında da bu hakların kullanılabilmesi için gerekli tüm girişimler yapılarak süreç titizlikle takip edilecektir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.