Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Yayınlama: 05.03.2024
Düzenleme: 08.03.2024 21:01
A+
A-

Seçim dönemine az bir süre kala sahaya inen Adalar’da CHP Parti teşkilatı, seçmenlere çeşitli hediyeler vermeye devam ediyor.

31 Mart yerel seçimler yaklaşırken partilerin çalışmaları yoğunlaştı. CHP’nin birilerinin son dakikada müdahalesiyle, listede adı bile olamayan, anketlerde esamesi okunmayan CHP’nin adayı Ali Ercan Akpolat, hem kendi cemaatinden hemde CHP seçmeninden gördüğü eleştiriler üzerine kesenin ağzını açmış gibi görünüyor.

CHP’nin seçim irtibat bürosundan içinde kahve, şeker, lavanta kolonyası, krem, fındık ezmesi olan poşetlerin dağıtmasından bunu anlıyoruz. Peki bu değirmenin suyu nereden geliyor. Belediye başkanlığı kazanılırsa birilerine sözler verildi mi? Verildiyse sözler neyin karşılığında verildi?

İstanbul’da 31 DEM Partili’nin CHP listelerinden aday gösterilmesi partide büyük krize neden oldu. Hakkının yendiğini düşünen birçok CHP’li örgüt üyesinin toplu istifa için seçim sonrasını beklediği ifade ediliyor. 4-28 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun 39 vekil koltuğunu küçük ortaklara hediye etmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu kez kendisi benzer bir uygulamayı DEM Parti için hayata geçirdi.

Adalar’da birilerinin baskısıyla aday olduğu söylenen CHP adayı Ali Ercan Akpolat’da kontenjan adayının DEM Partiden kullandı. CHP Adalar’da istifalar ardı ardına geldi. Daha önce bilindiği üzere CHP’nin önemli ismi eski ilçe başkanı Uluç Yurtduru istifa etmişti. Şimdi de CHP’nin taşıyıcı kolonlarından diyebileceğimiz Arif Aydın ve Murat Ceylan yıllarını verdikleri partilerinden istifa ettiler…

Ali Ercan Akpolat’ın adaylığından sonra düşüşe geçen CHP’yi Büyükada’daki saat meydanında gerçekleştirdiği mitingimsi eylemde kurtaramadı hatta daha fazla tepkiye neden oldu. Hatırlanacağı üzere düşük bir katılımın olan ve Akpolat tarafından gerçekleştirililen mitingimsi eylemde bir partinin belediye eski başkanı sahneye çıkmış, Akpolat lehine destek istemiş buda yetmeyip telefonda bir müteahhitten Akpolat lehine destek konuşması yaptırmıştı. Akpolat’ın adaylığı sonrası CHP’de oluşan tepkiyi başka bir patinin belediye eski başkanı tarafından dindirmeye çalışmak! Bu bildiğim kadarıyla ada tarihinde ilk defa oluyor.

Adalar’da siyaset ısınıyor. Bakalım son düzlüğe girilen seçim maratonunda önümüzdeki günlerde adaylar yarışı önde bitirmek için neler yapacak..?

Bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.