“Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu”

“Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu”
Yayınlama: 22.11.2014
Düzenleme: 22.11.2014 19:52
A+
A-

"Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu"

“Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu”

 

26.10.2014 günü Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın talimatı ile gelen ihbar değerlendirilerek İBB ve Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat’ın katılımıyla Burgazadası’nın mahallesi Sivriada’ya  teftiş  amaçlı bir ziyarette bulunulmuş ve bazı şahısların Sivriada’da bir şantiye kurduğu ve ağır iş makinalarıyla sondaj yaptığı belirlenmişti.

Adalar Belediyesi bunun üzerine  27.10.2014 günü saat 08.00’da kalabalık bir ekibi Sivriada’ya göndermiş ve şantiyeyi mühürlemişti.

SİVRİADA’YI İMARA AÇARAK OTEL AVM VE KONGRE MERKEZİ GİBİ BİR DİZİ YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NA İDARE MAHKEMESİNDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

 

Adalar Belediyesi tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 17.06.2013 tarih ve 6088 sayılı kararıyla onanan Sivriada, 1/5000 ölçekli G21-b-15-a ve G21-b-15-d, 1/1000 ölçekli G21-b-15-d-2-d ve G21-b-15-a-3-c pafta, 97 ada 1 parselin “askeri alan” kullanımından “turizm+kültürel tesis” kullanımına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemli açılan dava sonucunda  ise İdare Mahkemesi YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI vermişti.

 

İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nin belirlediği bilirkişiler tarafından yapılan keşif sonrasında,

Adada bulunan ve kültürel varlık olarak tescillenen manastır, kilise ve sarnıçlar dahi yok sayılarak hazırlanan planlar için planlama ilkeleri, şehircilik esasları ve kamu yararına uygun olmadığı sonucuna varılmıştı.

DİNLEYEN KİM!!!

Bütün bu olanalara karşı ise Heybeliada’nın mahallesi Yassıada ve Burgazadası’nın mahallesi Sivriada’ya yapılacak olan ve Adalar’ın sillüyeti tamamen bozaması beklenen faaliyetler hızını kesmeden devam ediyor.

Mahkemenin dur demesine rağmen Yassıada ve Sivriada’ya elektrik aktarılması için Kınalıada’ ya dev bir trafo yerleştirilmeye başlandı.

Dalgıçların su altı kablolarını döşerken sorulan soruları cevaplamaması ise dikkat çekti.

 

Konuyla ilgili daha önce yapılan haberleri aşağıdaki  linkden okuyabilirsiniz…

 

http://www.ada-gazetesi.com/adalarda-talan-sivriadadan-mi-basladi.html

http://www.ada-gazetesi.com/mahkeme-talana-dur-dedi.html

 

Şükrü ABANOZ

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.