Bugün yaşananları DSP İlçe Başkanı N. Murat Pekin’e sorduk

Bugün yaşananları DSP İlçe Başkanı N. Murat Pekin’e sorduk
Yayınlama: 06.10.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi on yıllığına İBB tarafından TÜGVA’ya verilen kafeterya, İBB’nin açmış olduğu davayı kazandığı iddiası üzerine tahliye edilmek istenmesi Büyükada’da gerginliğe neden olmuştu.

Konu ile ilgili düşüncelerini sorduğumuz DSP Adalar İlçe Başkanı Nail Murat Pekin;

Ş.A. : Bugün TÜGVA ile İBB arasındaki yaşanan durum ile ilgili bir şey söyleyebilir mısınız?

Murat Pekin: Şükrü bey, ortada bir kira sözleşmesi varsa, bu sözleşmeyi fesih edip yeri tahliye etme yolu, Borçlar Kanununda yazılı sebeplerden birisini ortaya sürüp yerel mahkemeden tahliye kararı almaktır. Tabi bu tahliye kararı tek başına bir şey ifade etmez. Kararı alıp, icra dairesine verirsiniz. İcra kararı da kesinleşince bu kararla yine kendiniz tahliye edemezsiniz, o kararla, icra mahkemesinin yetkili memurları yerine gidip tahliyeyi gerçekleştirir. Bugün yaşananlara bakınca böyle bir durum göremiyoruz.

Ş.A. : Peki sayın meclis üyemiz Rıza Çiftçioğlu bugün belediye zabıtası da memur o da tahliye eder diye bir basın bildirisi yolladı.

Murat Pekin: Arkadaşın dediği mantıkla PTT memuru da devlet memuru herhalde onlar da tahliye eder o zaman. Ama Sayın Prof. Dr. Rıza Çiftçioğlu borçlar hukuku ve icra iflas hukuku konularında mütalaa verdiğine göre, bu konuda bana söz düşmez. Ancak başka bir şey soracağım, Sayın İlçe Başkanı Ercan Akpolat, TÜGVA komik bir para ile orayı kiraladı demiş, orayı işgalci TÜGVA’dan kurtaracağız diye beyanatlarda bulundu. Evet ben de çok komik bir para olduğunun farkındayım. Peki o TÜGVA’nın kiracısı olduğu yerin alt katında kendi ablasının dükkanı var. Ve o dükkanında mal sahibi yine Şehir Hatları İşletmesi. Peki o dükkan ile ilgili olarak ablasının kira kontratı var mı? Bildiğimiz üzere yok. Ablası orada işgalci pozisyonunda. Ne kadar işgal parası ödüyor? Tabi ben biliyorum da ona sorun isterseniz. Acaba orayı da işgalden kurtarmak gibi bir düşüncesi var mı? Merak bu ya..

Ş.A: Teşekkürler

Röportaj: Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.