Burası Heybeliada, içler acısı görüntüler

Burası Heybeliada, içler acısı görüntüler
Yayınlama: 13.05.2024
Düzenleme: 13.05.2024 14:25
A+
A-

Bir YouTube kanalına konuşan Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Kınalıada, Heybeliada, Burgazadası’nda çöp sorunun çözüldüğünü söylemişti. Gelen görüntüler ise, başkanı yalanlar nitelikte. Görüntüleri izlediğimizde “hani Heybeliada’da çöp sorunu bitimişti?” sorusunu sormamıza neden oldu.

Heybeliada’da çekilen bu görüntüler Adalıların içlerini acıttı. Marmara’nın incisi Adalar İlçemizin Heybeliada mahallesinde bu sabah çekilen görüntülerde çöpler, demir profiller, klozet, koltuk, kanepe kısacası bit pazarını anımsatan görüntülerin yanında yola istiflenmiş tuz dağları görülüyor. Yaz aylarına gireceğimiz şu günlerde tuz dağlarının yollarda neden oluşturulduğu merak konusu oldu. Adalar İlçemiz SİT ve Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiği için yollara çöp dökmek bir yana geçici olarak da çöp biriktirmek yasak.

Kışın kar yağışının başlamasıyla birlikte yollara dökülen tuz, kaymayı önlemeye yardımcı oluyor. Ancak yola dökülen tuzun, özellikle sucul canlılar üzerinde olumsuz etkileri olabiliyor. Yüksek oranda tuz, bazı sucul hayvanlar için öldürücü olabilir. Tuz, suyun karışım yolunu değiştirerek göllerin tabanına yakın yerlerde tuz ceplerini oluşturabilir ki bunlar biyolojik olarak ölü bölgeleri meydana getiriyorlar. Yola döküldüğünde kolayca çözülen tuzun içeriğindeki klorun tamamı en yakın su kaynağına ulaşır. Aynı zamanda ağaç köklerine de ulaşan tuz, ağaçların kurumasına (yanmasına) yol açıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.