CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ı üzecek haber! Suç duyurusunda bulunuldu

CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat’ı üzecek haber! Suç duyurusunda bulunuldu
Yayınlama: 01.11.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın ablası ve aynı zamanda Maltepe Belediyesi Meclis üyesi Gönül Dinler’in Büyükada İskelesi altında işgalci pozisyonunda bulunduğu yerle ilgili CİMER üzerinden Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat'ı üzecek haber! Suç duyurusunda bulunuldu

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına İBB ve TÜGVA arasında çıkan olaylar nedeniyle Canan Kaftancıoğlu, Erdem Gül, Ali Ercan Akpolat ve Adalar Belediyesi sosyal medya hesabını yöneten kişi hakkında CİMER üzerinden suç duyurusunda bulunan Ozan Narman, Büyükada İskelesinin altında kamu binasında alkol satan, ruhsatı Ercan Akpolat’ın babası Ali Akpolat’ın üzerine olan ve ablası Maltepe Belediye Meclis Üyesi Gönül Dinler tarafından işletilen yerle ilgili ayrı bir suç duyurusunda bulundu. Alkol satılan yerle ilgili, vatandaşların buradan satın aldığı alkollü vapurlarda tükettiği, alkolün etkisiyle Şehir Hatları vapurlarında olay çıkardığı öne sürülüyor.

CİMER üzerinden Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi.

ADALAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

            TÜGVA ile İBB Belediyesi ile yaşanan sorun neticesinde İskele altında bulunan dükkanların işgalci olarak faaliyet gösterdiği ve bu sebeple resmi kira sözleşmelerinin olmadığı ortaya çıkmıştır.

Tütün ve Alkol Piyasası Kurumu (TAPDK) ülke genelinde alkol ve tütün mamulleri satışını izin ve denetim sürecine bağlamıştır. Bu ürünleri satmak isteyenlerin İlçe Tarım Müdürlüğü nezdinde evrakları sağlayarak başvuruyu yapması gerekmektedir.

            TAPDK Belgesi almak için ilgili yerde geçerli bir kira sözleşmesi olmazsa olmazdır. Bu sırada öğrenilmiştir İskele İçi No:5 Büyükada Adalar İstanbul adresinde bulunan işyerinin geçerli bir sözleşmesi bulunmamasına karşın tütün mamülleri ve alkol satış yetkisi bulunduğu bilgisi üzerine olay araştırılmıştır. Olay araştırılınca görülmüştür ki TAPDK Belgesi mecuru işleten işletme adına değildir.

            Ali Akpolat’ın (Akpolat Gıda) 34260471pı Sicil No İle Büfe Olarak İskele İçi No:5 Büyükada Faal Olarak Perekende Alkollü İçki Tapdk Belgesi Bulunduğu,

Ali Akpolat’ın (Akpolat Gıda) 34260470pt Sicil No İle Büfe Olarak İskele İçi No:5 Büyükada Faal Olarak Perekende Tütül Mamulü Tapdk Belgesi Bulunduğu,

            Durumunun tetkik edilerek söz konusu yerin kira sözleşmesi olmamasına ve işletmesi farklı olduğu halde başka kişi adına düzenlenmiş TAPDK belgesi ile satış yapmak suretiyle kurumlar kandırılmakta ve mevzuata aykırı olarak alkol ve tütün satışı yapılmaktadır.  Olayın tetkik edilerek işlemi yapanlar, buna göz yumanlar ve denetim görevini yapmayanlar (Ruhsat Denetim Yetkisi Adalar Belediyesinde bulunmaktadır) hakkında gerekli yasal işlemin başlatılmasını talep ederim. Davacı ve şikayetçiyim.

Ozan Narman

İLGİLİ Haber

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.