Burgazadası’na 3000 adet Fıstıkçamı dikildi

Burgazadası’na 3000 adet Fıstıkçamı dikildi
Yayınlama: 09.04.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, Burgazada’da 2003 yılında meydana gelen yangında  büyük hasar gören ormanlık alana 3000 adet fıstıkçamı fidanı dikildi.

Burgazadası'na 3000 adet Fıstıkçamı dikildi

Burgazada Bayraktepe mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikimine,  Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

6 ekim 2003 tarihinde öğle saatlerinde Burgazada’da çıkan yangın. Saatteki hızı 52 kilometreyi bulan lodos nedeniyle kısa sürede büyümüş, ormanlık alana sıçramıştı. Burgazada’nın asırlık çamları alevler içinde kalırken, yangın evlerin bulunduğu yerleşim birimini tehdit etmeye başlamış civar itfailer ve uçaklar ile kontrol altına alınabilmişti.

Şiddetli lodosla nedeniyle bu yangında önemli miktarda ağaç yanmıştı. Adalıların ve itfaiyenin havadan ve karadan yaptıkları söndürme çalışmaları sonucu, yangın ertesi gün söndürülmüştür. Yangından sadece on gün sonra 450 dönüm arazi üzerinde başlatılan orman yeşertme çalışmalarına İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Adalar Belediyesi, sivil toplum örgütleri ve ada halkı katılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.