Burgazadası’nda DOĞA katliamı! Burgazadalılar tepkili…

Burgazadası’nda DOĞA katliamı! Burgazadalılar tepkili…
Yayınlama: 23.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Burgazadası’nda 6 numara olarak bilinen ve İndos’a paralel uzanan kıyı şeridi, Adalar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Haluk Derman’ın yaptığı ve bir ara mühürlenen, sözde tadilat ve güçlendirme adı altında yapılan inşaattan çıkan inşaat atıkları ve molozların sahile dökülmesi Burgazadalı sakinlerinin sert tepkisine neden oldu.

Burgazadalıların hedefinde olan inşaat Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Haluk Derman tarafından yapılıyor. Parsel, moloz dökülen kıyı şeridine bitişik bir parsel. Buradaki asıl amaç, yapılan inşaattan kıyı şeridine kapı açıp önündeki sahili şahsın parseline dahil edip halkın malına çökmek. İnşaat yapılan parselle sahil şeridi arasında 7-8 metre bir kot farkı var. Bu fark merdivenle eğim verilip sıfırlanacak. Zaten önünde aynı şahıs tarafından yapılan kaçak bir iskele var.

Devletin sahiline çökmenin olduğu inşaat eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un eviyle karşı karşıya! Burgazadasının en güzel yerlerinden biri olan İNDOS HALK PLAJI olarak anılan yerin bir bölümü kayıkhane diğer bölümü kaçak moloz döküm yeri. Adadaki kaçak inşaatlardan çıkan molozlar, atıklar belediye zabıta karakolunun gözünün içine baka baka buraya dökülüyor. Yani belediye eliyle dökülüyor!

Adalar’da en nadide ve doğallığı koruyan Burgazadasına yapılan en hafifi ile cinayete teşebbüs. Buna göz yuman, illiyeti olan, rant edinen herkesten 16 milyon İstanbullu hesap sormak zorundadır. Hiç kimse yolsuzluk yapacak diye denizi kirletmeye, doğa katliamına hakkı yok. Gelecek nesilleri tehlikeye atan bu zihniyetten ve sorumsuz çevre katillerinden 16 Milyon İstanbullunun hesap sormasını, Burgazadasına sahip çıkmasına davet ediyoruz.

Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan’ın 2019 yılında duruma el koymasıyla İNDOS HALK PLAJI işgalden arındırıldığı, tekrar gerçek sahibi yani halka geri iade edilmişti. Ancak gözü para hırsıyla dolan zihniyeti bozuk CHP üyeleri boş buldukları anda tekrar işe koyulmuşlar.

Zabıtasıyla, başkan yardımcısı Engin Çelik’in el ele verip bu çevre katliamına çanak tutan ve cebini dolduranların kamu adına görev yapıyor olması da ayrıca düşündürücü ve çarpıcı.

Halk adına çevreye duyarlı ve Burgazadasını korumakla görevli insanların bu ihanetini herkes görmeli. Yıllardır 6 numara olarak bilinen yerde havlusu sererek doğa ve denizle iç içe olan Burgazadalılar şimdi moloz yığını, asbesttin içinde yaşamak zorunda kalacak.

Adada yaşayanlar yaşadıkları yere sahip çıkacak, 16 milyon İstanbullu gönülden bu katliama dur diyecektir. Bu zihniyeti tarihin kara sayfalarına bir daha açılmayacak şekilde gömmek 16 milyon İstanbullunun şehrine sahip çıkmasıyla olur.

16 MİLYON İSTANBULLU ADALARINA SAHİP ÇIK

Yoksa bu zihniyetle nefes alabileceğiniz, denize girebileceğiniz, yürüyüş yapıp doğa ile baş başa kalacağınız Adalar kalmayacak. Denizi molozla dolduran, 3 kuruş için makamını satan, devletin onur ve haysiyetini ayaklar altına seren bu Ada düşmanları karşısında sizleri dur demeye davet ediyoruz

İstanbul’un yanıbaşında sayfiye yeri Burgazadası’nda 6 numara olarak bilinen yılların halk plajında denize moloz dökülerek çevre katliamına yol açanlar hesap verecek mi? 

Yıllardır bu alanı kaçak moloz döküm sahası haline getirenler, inşaat atıklarının denizi kirlettiğinin halk sağlığına verdiği zarardan kim hesap soracak ?

Burgazada da yaşayan sakinler ise duruma şiddetle karşı çıkıyorlar. Artık bu kadarı da fazla, zaten Adalar Belediyesi ve Engin Çelik’in Adalarda yaptığı rezilliklerin bardağı taşırdığını sosyal medyada paylaşıyorlar. Sosyal medya hesaplarından yerle ilgili görüntüleri paylaşan Burgazadalılar olaya büyük tepki gösterdi derhal duruma müdahale edilmesini, bu katliama sebep olanların cezalandırılmasını İBB yetkililerinden istediler. Beyaz Masanın sessiz sedasız isim değiştirerek ÇÖZÜM MERKEZİ olması acaba ismi ile halkın bu tepkisine tercüman olacak mı yoksa isim değişikliği sözde mi kalacak hep beraber göreceğiz. İBB Başkanı İmamoğlu’nu bu katliama DUR demeye olaya müdahale etmeye, KUDEP denen Adalar’ı inşaata boğanlara göz yuman görevlilerden hesap sormaya çağırıyoruz.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. E.K dedi ki:

    sayın burgazlılar burası bir zengin iş adamının sanırım çünkü sağolsun bu haluk bey proje vs.işlemleri onaylanmadan bu tadilata başladı.kaldıki bu işin chpsi akp adalarda yok hepsi iç içe iş yapıyorlar.şimdi sizin yapacağınız nacizane tavsiyem adalar artık Özel koruma alanı bu binada eski eser değil direk CİMER ÜZERİNDEN bu doğa katliamı yapan MECLİS ÜYESİ hakkında şikayet etmeniz.Çivisi çıktı adaların belki ama bu adamları adaların başına bela eden adalı seçmenler.
    buranın projesi olmadan bu inşaata başlatan belediye başka bir partide olsa çevreciler ayaklanırdı…yapmayın istanbulda bir adalar kaldı korunan bitsin bu iş.
    AYRICA ÖNEMLİ OLAN BU İNŞAATTAN KİM NEKADAR KAZANDI KİME NE AKÇE VERİLDİ ONUDA ARAŞTIRMAKDA DEVLETİMİZİN GÖREVİ.