Büyükada Ascot otel tutukluları bügün hakim karşısına çıkıyor

Büyükada Ascot otel tutukluları bügün hakim karşısına çıkıyor
Yayınlama: 25.10.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Büyükada’da 5 Temmuz’da gözaltına alınıp tutuklanan insan hakları aktivistleri, 113 günün ardından bugün ilk kez hâkim karşısına çıkıyor. Aktivistler 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Büyükada Ascot otel tutukluları bügün hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Büyükada’da yaptıkları toplantı nedeniyle 5 Temmuz’da gözaltına alınan şüpheliler bugün ilk kez hâkim karşısına çıkıyor. Duruşması saat 10.00’da İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Hazırlanan iddianamede Alman vatandaşı Peter Steudtner, İsveç vatandaşı Ali Ghravi, Günal Kurşun, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, İlknur Üstün, Muhammet Şeyhmus Özbekli, Nalan Erkem, Nejat Taştan, Özlem Dalkıran, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticilerinden Taner Kılıç ile Veli Acu sanık olarak yer alıyor

İddianamede Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticilerinden Taner Kılıç hakkında Gülen yapılanması ile bağlantılı olarak ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıkların ise ‘silahlı terör örgütüne yardım etme’ suçundan 7.5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Toplantıda Gezi Parkı olayları benzeri ‘ayaklanma olaylarına ne şekilde evrileceğinin tartışıldığı’ savunulan iddianamede, sanıkların ‘Gezi Parkı eylemleri benzeri toplumsal kaosa dönüşecek hareketlenmeler yaratmak’ istedikleri öne sürülüyor

Uluslararası online kampanya kuruluşu ‘Avaaz’, toplantı için gittikleri Büyükada’da gözaltına alınarak tutuklanan insan hakları savunucularının portrelerini anlatan bir kitapçık hazırladı. Kampanya kapsamında 1 milyonu aşan sayıda mektup Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e gönderildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.