Büyükada Aya Nikola Plaj/Oteli’nde neler oluyor!

Büyükada Aya Nikola Plaj/Oteli’nde neler oluyor!
Yayınlama: 01.11.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

2016 yılında kiraladığı alana yaptığı inşai faaliyetleri imar barışına sokarak yapı kayıt belgesi alan Aya Nikola Plaj/Otel’in kiracısı Hakan Karsan, yaptığı yerleri yıkıp eski haline getirerek mal sahibine teslim etmesi gündeme oturdu.

Hatırlanacağı üzere Adalar belediyesi eski başkanı Atilla Aytaç döneminde Aya Nikola Otel/Plajı (Tapuda kır gazinosu olarak geçiyor) İBB’den iş makinaları alınarak zamanın İBB- AKP ve CHP kardeşliği kullanılarak iş makineleri ile yıkım yapılması tartışmalara neden olmuştu. Daha sonra otel/plajı kiralayan Karsan’da otele bazı yatırımlar yapmış, imara aykırı yerler için ise devletin 31 Aralık 2017’den önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alma olanağından faydalanarak kiraladığı yerde yaptığı inşai faaliyetler için imar barışından yararlanıp Yapı Kayıt belgesi almıştı. Her ne kadar Yapı Kayıt belgeleri Adalar’da geçmese de Karsan, yapıp imar barışına soktuğu yerleri dün yıkarak eski haline getirdi.

Hakan Karsan: “Bu yıktığım yerleri 2016 yılında kiraladığım zaman yaptım. İmar barışına soktum ve mahkemede yargılandım. Gösterdiğim her yeri imar barışından önce yapmıştım şimdi mal sahibine teslim ediyorum ve yıkarak eski haline getirerek teslim ediyorum. Bundan sonra burada yapılacak her şeyin takipçisi olacağım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.