Büyükada Balıkçı Barınağı’ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı

Büyükada Balıkçı Barınağı’ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı
Yayınlama: 09.11.2022
Düzenleme: 14.12.2022 15:26
A+
A-

Bugün öğle saatlerinde Büyükada Balıkçı Barınağı çevresindeki işgaller, kaçak yapılar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı

Büyükada Balıkçı Barınağı’nda bulunan kaçak yapılar öğle saatlerinde Adalar Kaymakamlığı, İl Tarım Müdürlüğü, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adalar İlçe Emniyeti ve Adalar Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 17 nci maddesinde yapılan değişiklikle, balıkçı barınaklarının kiralanması yetkisinin 01/01/2020 tarihinden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığına verildi. Barınaklarda gerçek ve tüzel kişilerce işgal edilen alanlar ile buralara yapılan üst yapıların 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18 inci maddesi kapsamında ilgili “Belediye Başkanlığı”; Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 89 uncu maddesi kapsamında ilgili “Valilik” ve/veya “Kaymakamlık” makamları tarafından bertaraf edilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda daha önce Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıada’daki barınakların kiralama işlemleri bitirilmiş ancak Büyükada’daki barınağın üstünde bulunan işgal ve kaçak yapılar yüzünden kiralama yapılamamıştı. Bugün itibarıyla Büyükada’daki barınağın üstündeki işgal ve kaçak yapılar çevik kuvvet eşliğinde temizlendi. Büyükada’daki balıkçı barınağı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir öngörünüm projesiyle yenilenecek.

Büyükada Balıkçı Barınağı'ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı Büyükada Balıkçı Barınağı'ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı Büyükada Balıkçı Barınağı'ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı Büyükada Balıkçı Barınağı'ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı Büyükada Balıkçı Barınağı'ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı Büyükada Balıkçı Barınağı'ndaki kaçaklar çevik kuvvet eşliğinde yıkıldı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.