Büyükada baskını ile ilgili flaş gelişme! İfadeler sonucunda!

Büyükada baskını ile ilgili flaş gelişme! İfadeler sonucunda!
Yayınlama: 17.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Büyükada’daki gizli toplantı soruşturmasında gözaltına alınanlar İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmişti.

Büyükada baskını ile ilgili flaş gelişme! İfadeler sonucunda!

Savcılık, gözaltına alınan 2’si yabancı 10 kişi hakkında tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti…

15 Temmuz öncesi Büyükada’da toplantı bahanesiyle bir araya gelen ve polis baskınıyla gözaltına alınan sözde sivil toplum kuruluşu mensubu 10 kişi tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerin tamamı silahlı terör örgütüne yardım etmek suçlaması kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 10 kişinin sorgusu Nöbetçi Hakimlikçe gerçekleştirilecek.

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 5 Temmuz’da Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Büyükada’da gözaltına alınan ve daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen, biri Almanya ve biri İsveç uyruklu, toplam 10 şahsın işlemleri tamamlandı.

Adalar Sulh Ceza Hakimliğinin kararına istinaden 5 Temmuz’da Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünce Büyükada’da gözaltına alınan ve aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’in de yer aldığı 2’si yabancı uyruklu 10 kişi, daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş, soruşturma burada sürdürülmüştü.

Operasyonda gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser ve aynı örgütten Veli Acu, Helsinki Yurttaşlar Derneği’nden Nalan Erkem, Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Günal Kurşun, Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan’ın yanı sıra Şeyhmuz Özbekli ve Ali Garawi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

5 Temmuz 2017 günü gözaltına alınan ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan hak savunucuları saat 12.00 sularında adliyedeki nezarethaneye getirildi. Hak savunucuları saat 14.00’te savcılığa çıkarılmaya başladı. Soruşturma savcısı Can Tunçay. Hak savunucularının ifadelerini Tunçay ile birlikte savcılar Ergün Güçlü, Ufuk Can Gazezoğlu, Onur Rıfat Atılgan, Arif Naci Sucuoğlu alıyor. Özlem Dalkıran’ın ifadesini alacak savcı ifade öncesi değişti, yerine Ergün Güçlü geldi.Gözaltındaki Nalan Erkem ve İlknur Üstün savcılık ifadesine ilk getirilen isimler oldu.

Savcılık, gözaltına alınan 2’si yabancı 10 kişi hakkında tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk etti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucuları için “Acaba Büyükada’daki bir otelde niçin toplanmışlardı. 15 Temmuz’un devamı niyetinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdi” ifadelerini kullanmıştı.

 

ABD’den Büyükada’da basılan örgüt üyelerine destek

ABD Büyükelçisi Bass, Büyükada’da toplantı halinde basılan örgüt üyelerinin hakim karşısına çıkarıldığı anlarda özgürlük çağrısı yaptı.

Uluslararası Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcilerinin toplantı yaptıkları Büyükada’daki otele polis operasyonu düzenlenmişti.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.