Büyükada Fayton Meydanı boşaltıldı

Büyükada Fayton Meydanı boşaltıldı
Yayınlama: 21.12.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Faytonların 3 ay süreyle yasaklanmasının ardından Büyükada’da  onlarca polisin katılımıyla faytonların çalışması durdurulmuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın sabah valiliğin Twitter hesabından kamuoyuna duyurduğu Adalar’daki faytonların 3 ay boyunca yasaklandığı açıklaması ardından adaya onlarca polisin katılımıyla fayton meydanına giriş ve çıkışlar durdurulmuştu.

Dün saat 20.50 fayton meydanı

Gece saatlerine kadar direnerek atları ahırlara götürmeyerek meydanı boşaltmayan faytoncular sabah saatlerine alanı boşalttı.

Saat 23.30’a kadar faytoncular alanı terk etmediler

Faytonların 3 ay süre ile yasaklanmasının ardından adaya gelen çevik kuvvet ve TOMA, fayton alanını güvenlik altına alıp faytonların boşaltılması işlemi için fayton sahipleriyle alanın bir olay çıkmadan boşaltılması için yoğun çaba sarf ettiler.

Ancak faytoncular ‘bu alanı boşaltırsak bir daha buraya giremeyiz’ diyerek alanı terk etmediler. Saat 23.30’da ikna olan faytoncular alanı terk ettiler.

Edinilen bilgiye göre bugün saat 15.00 ‘da İBB Ulaşım Daire Sekreteri ile randevu alındığı ve konunun masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 8 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.