Büyükada, Heybeliada, Burgazadası, Kınalıada, Sedef Adası deniz suyu temiz mi?

Büyükada, Heybeliada, Burgazadası, Kınalıada, Sedef Adası deniz suyu temiz mi?
Yayınlama: 30.06.2023
A+
A-

İstanbul’da temiz deniz suyuna sahip ilçelerin başında Adalar geliyor. Kınalıada, Burgazadası, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası’nda deniz yüzmek için plajlar bulunuyor. Peki Adaların denizi yüzmek için uygun mu? Adalar’da deniz suyu temiz mi? Detraylar haberimizde…

Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü’nün yaptığı deniz suyu analizlerine göre, Adalar’da deniz suyunun “iyi” sınıfında yer aldığı ve yüzmek için uygun olduğu belirtildi. Her ne kadar bütün kıyılarda analiz yapılmasada çoğu yerin analizi yapılmış.


Kınalada’da deniz suyu denize girmek için uygun. Dört yerden numune alınmış. Adaya indiğiniz zaman normal olarak istediğiniz yerden denize girebilmeniz gerekiyor. Kıyı şeridi boyunca şemsiye ve şezlong isterseniz sahillerde ücretli hizmet var. Plaj olarak Noya Beach ve Kumluk Plajı var. Her iki plajada diğer adalarda olduğu gibi giriş ücretidir. Kınalıada Su Ürünleri Kooperatifi iskelesinden ücretsiz ulaşım hizmeti var. Ülker Halk Plajı’na ise giriş ücretsizdir. Şemsiye ve şezlong isterseniz ücretli olarak alabilirsiniz. Diğer plajlarda olduğu gibi ücreti karşılığında yemek hizmeti var.


Burgazadası’nda ise Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü iki yerin analizini yapmış. Bunlardan biri Burgazadası Deniz Kulübü önü, diğeri Burgazada Su Sporları önü. Her iki yerde de deniz suyu temiz. Burgazadası’nda başka koy ve denize girilebilecek yerler var ama analiz yapılmadığı için teknik olarak bir şey diyemiyoruz.


Heybeliada’da Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü’ne göre üç plaj, bir havuz görülüyor. Dört yerden numune alınmış. Heybeliada Ada Beach, Heybeliada Asaf Beach, Heybeliada Sadıkbey Plajı denize girmek için uygun. Heybeliada Su Sporları Kulübünün önü temiz. Listede olmayan yerler var. Örneğin Heybeliada Aquabeach listede görülmüyor.

Sekiz plajı olan Büyükada’da, Kayıkhane Blue Beach, Nakibey Plajı, Büyükada Aya Nikola Halk Plajı, Yörükalı plajı önü, Prenses Koyu palajları, Büyükada Halik Koyu Eskibağ Plajı, Büyükada Beltur Tesisleri, denize girmek için uygun. Plajlarda şemsiye, şezlong ve yemek hizmetleri mevcut. Büyükada Su Sporları Kulübü önü temiz. Sekiz yerden numune alınmış.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.