Büyükada Koşusu ardından ormanlık alanlar pet şişeyle doldu

Büyükada Koşusu ardından ormanlık alanlar pet şişeyle doldu
Yayınlama: 23.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

22/10/2022 cumartesi günü gece yapılan Büyükada Koşusunun ardından koşucuların içtikleri su şişelerini yollara atması sonucu ormanlık alanlardaki yollar pet şişelerle doldu.

WhatsApp İhbar Hattı: Sponsorluğunun AYGAZ tarafından sağlanan, yerel destekçilerinin arasında Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in alenen ve gizli olarak bağlantıları olduğu firmalar tarafından desteklenen, gece koşusu olarak reklamı yapılan Büyükada Koşusundan sonra ormanlık alanlardaki görüntüler tepki çekti. Koşucuların koşarken içtikleri pet su şişelerini koştukları yollara atması kötü görüntüler oluşurdu. Adalar Belediyesinin hiç bir önlem almaması Adalılar tarafından tepki çekti.

Ucuz olması nedeniyle birçok üründe kullanılan plastik materyali, doğaya en fazla zarar veren atıklardandır. Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. akif yılmaz dedi ki:

    Bir de ormanların içini görseniz. Halılar – şilteler – örtüler serilip bırakılmış. Bira şişeleri, çocuk bezleri, cips paketleri, börekçi ambalajları, pet şişeler, pet DAMACANALAR ne ararsan var. Arada bir girip temizliyorduk, artık bunların kirletme hızına yetişemiyoruz. Toplum ahlak olarak çöktü. Bu çöküşün normal sonuçlarını yaşıyoruz.