Büyükada Sokaklarında Çöp İstilası: Taşan Konteynerler ve Çevre Kirliliği Tepki Topluyor

Yayınlama: 19.08.2026
A+
A-

İstanbul’un gözde turizm merkezlerinden Büyükada’da sokaklara taşan çöpler, devrilen konteynerler ve çevreye saçılan atıklar hem ada sakinlerinin hem de ziyaretçilerin tepkisini çekiyor. Doğası ve tarihi dokusuyla öne çıkan adada kaydedilen son görüntüler, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkları ve çevre kirliliğini gözler önüne seriyor.

SOKAKLARDA ÇÖP DAĞLARI OLUŞTU

Büyükada’nın çeşitli noktalarında yer alan çöp konteynerlerinin kapasitesini aşarak günlerce toplanmadığı görülüyor. Üzerinde yer alan temizlik uyarılarına rağmen ağzına kadar dolup taşan metal ve plastik konteynerlerin etrafında plastik şişeler, ambalaj atıkları, poşetler ve evsel çöplerden oluşan tepecikler meydana geldi. Kimi noktalarda ise konteynerlerin devrilerek yol kenarına atıl vaziyette bırakılması dikkat çekiyor.

KÖTÜ KOKU VE HİJYEN RİSKİ TEDİRGİN EDİYOR

Kaldırımlara, ağaç diplerine ve yol kenarlarına dağılan çöpler ile süpürülüp yol ortasında bırakılan kuru yaprak ve moloz yığınları hem çevre hem de halk sağlığı açısından risk oluşturuyor. Sıcak havaların etkisiyle etrafa yayılan kötü koku ada sakinlerini canından bezdirirken, kontrolsüz şekilde sokaklara saçılan atıklar haşere ve sokak hayvanlarının da odağı hâline geliyor.

ADALILAR KALICI ÇÖZÜM VE DÜZENLİ TOPLAMA BEKLİYOR

Ada sokaklarındaki bu manzaraların tarihi ve turistik kimliğe zarar verdiğini belirten ada sakinleri, temizlik ve çöp toplama seferlerinin artırılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, yetersiz kalan konteynerlerin yenilenmesi, devrilen ve hasar gören ekipmanların onarılması ile denetimlerin sıklaştırılarak adanın hak ettiği temiz görünüme kavuşturulmasını istiyor.


Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Yorum yapın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.