Büyükada’da 112 Deniz Ambulansında görevli kadın personel darp edildi!

Büyükada’da 112 Deniz Ambulansında görevli kadın personel darp edildi!
Yayınlama: 14.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Büyükada’da deniz ambulansına alınmayan hasta yakınları, 112 Deniz Acil Ambulansı kadın personelini darp etti. Yaşanan olay sonucu sağlık personeli polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

Büyükada'da 112 Deniz Ambulansında görevli kadın personel darp edildi!

Olay 13.03.2021 saat 00.30 sularında Büyükada’da yaşandı. İddiaya göre Büyükada’da yaşayan bir kişi rahatsızlanınca kendi çabalarıyla Adalar Devlet Hastanesine gitti.

Hastanede yapılan kontrolde parmakları kırıldığı belirtilen kişinin hastaneye gitmesi gerektiğini hasta yakınlarına iletti. Anakaraya götürülmek için 112 Acil Deniz Ambulansına getirilen hastanın yakınları, deniz ambulansıyla binerek hastaneye gitmek istedi ancak sağlık çalışanları hastanın yakınlarını pandemi koşulları ve prosedür gereği alamayacaklarını ifade etti.

Bu arada 112 Deniz Ambulansında görevli kadın sağlık personeliyle hasta arasında tartışma yaşandı. Olaya müdahale eden 112 Acil Servis personeli sayesinde olay büyümeden önlendi. Gelişmeler üzerine 112 Deniz Ambulansı Kadın Personeli S.U, polis merkezine giderek hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Olay anını gazetemize anlatan S.U: “Kişi hastaneden nâkil ile geldi. Adalar kara ambulansı ile geldi. Hastanede de süreç sıkıntılı olmuş. Getiren ekip söyledi. Herkese laf atarak, hakaret ederek orada da kavga çıkarmaya çalışmışlar. Deniz ambulansını getirince bütün hasta yakınları karşıya geçirmek istediler. Baktım alkollü olduklarını düşündüm. Çünkü saldırgan bir tutum sergiliyorlardı. Denizin ortasında hiçbir yerde güvenliğiniz sağlanamaz. Orada öldürseler kimse gelemez. Prosedür gereği bir hasta yakını alabileceğimi söyledim ki almama değerlendirmem var. ‘Yakınını almayabilirim ama bakın alıyorum kavga çıkartmanın bir anlamı yok’ Diye söyledim. Onlar ise kimi isterlerse alabileceklerini, ben kimmişim karar verebilirmişim, böyle bir şey nasıl söyleyebilirmişim? Daha sonra hasta içeriden diğer erkek hasta yakını da dışarıdan gelerek önde sıkıştırdılar beni, çıkmama engellediler. Kara ambulansının personeli de oradaydı. Onlar araya girdi Allah’tan yoksa daha kötü olacaktı. İçerideki hasta kapı eşiğinden destek alarak var gücüyle tekmeledi. Tekme kalçama geldi. Telsizden beyaz kod verdik. Beyaz kod, hastanın, hasta yakınının sağlık personeline şiddet uygulamasıdır. Polisler geldi akabinde iki araba dolusu. Onlar araya girdi. Şikayetçi olacağımı söyledim. Karakola geçtik. Hastaneden darp raporu alındı. İş kazası raporu verdiler 10 gün. Çünkü sağ bacağımın üstüne basamıyorum. Hâlâ rahat yürüyemiyorum. Sabah akşam ilaç alıyorum. Küçük çocuğum var 3.5 yaşında. Rahat bir şekilde kucağıma alıp oynayamıyorum. İşime gidemiyorum. Karakolda şikayetçi oldum. Kara ekibini doktoru tanık olarak ifade verdi. Kaptan ise şahsı tanıdığı için hiçbir şekilde tanıklık yapmayacağını söyledi. Kendisi hakkında da şikayetçi olacağım, onunla bir daha çalışmak istemiyorum” dedi.

Kesinlikle darp etmedim

Darp ettiği iddia edilen Ö.A.K ise iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ö.A.K gazetemize verdiği demeçte: “O gece deniz ambulansına binerken bizim 3 kişi binemeyeceğimiz söylendi. Ben orada 3 kişi binmek istedim. Kadın personel üslubu farklı bir şekilde, küfür etmedi ama tahrik eder bir şekilde, diktatör bir şekilde tahrik edici bir şekilde bindirmeyeceğim gibi bazı laflar söyledi. Bizde bu esnada iki yakınımla ambulansa binecek bir kişiyi konuşuyorduk. Yakınlarım “Sen bin” Oda cevap veriyor: “ben gideceğim” aramızda konuşurken bu kadın personel çıktı durup dururken beyaz kod verdi. Polisi arayarak dedi ki: “biz burada tehdit ediyorlar, bağırıyorlar, çağırıyorlar” dedi. Bende “beyaz kod verecek ne oldu dedim, seninle alakası yok dedim” Sözlü tartışmaya girdik. Aramıza girdiler. Kesinlikle vurma, darp etme gibi bir şey yok. Yarın savcılığa çıkıp darp raporunun başka bir hastanede incelenmesini isteyeceğim. 112’nin iki kaptanı, doktor bütün herkes ifadelerinde beyaz kod verildikten sonra beyaz kodluk bir durum olmadığını söylediler. Vurma, darp kesinlikle böyle bir durum yok. Verilen ifadelerde de bir kişi vurduğumu, darp ettiğimi söylemiyor. Darp raporu veren doktordan şikayetçi olacağım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.