Büyükada’da yıllardır oturduğu evinden çıkartıldı!

Büyükada’da yıllardır oturduğu evinden çıkartıldı!
Yayınlama: 05.11.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Büyükada’da seneler önce yanında çalıştığı A.F’ ya ait Büyükada Nizam Mahallesi, Açelya Sokak, 11/1 kapı nolu yerde bulunan yapıda yıllardır yaşayan Mecit Fahir Alp ve annesi Seniye Şener, mal sahibinin mirasçısı A.T.İ tarafından oturduğu yerden çıkartıldı. Yetkililer, yaşanan olayın mal sahibi ile kiracı arasındaki bir problem olduğunu, yerin gecekondu olduğunu ve iskanının olmadığını söylediler. Mecit Fahir Alp ise bunun doğru olmadığını belirtiyor. “Alp’in annesi Seniye Şener ise “3 BİN TL ile ben ne yapacağım. Sokakta mı kalacağım” dedi.

Yıkımı yapan Adalar Belediyesi ise ilgili kurumlara gönderdiği yazıda ‘İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada, Nizam Mahallesi, Açelya Sokak, 173 ada, 20 parsel 11/1 kapı sayılı yerde bulunan taşınmaz ile ilgili, 03.11.2022 tarih ve saat 10:00’a kadar nüfus ve eşyadan tahliye edilmesi ve akabinde yıkım işleminin yapılacağını 24.10.2022 tarihinde tebliğ etmiş, Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü yazdığı yazıda ise, “Bahse konu yerde yaşayan ve belediyemize 26.10.2022 tarih ve 10307 sayı ile kayda verilen dilekçe ekinde bulunan, noter tasdikli kira kontratosu (99 yıllığına kiralanmış) ve taşınmaz ile ilgili evraklara bağlı olarak konunun ilgili mahkemelere müracaat edilmesi ile çözülebileceği “ belirtmiş.

Tarafların Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde mal sahibini oğlu A.T.İ, yerin anne babasında kaldığını, bu yerde şu an kendisinin ikamet etmediğini,  ara sıra gelip gittiğini, bu ikamette şu an Mecit Fahir Alp’ın kaldığını, bu kişinin 20 yıl önce annesi ve babası yaşarken eve hizmetli olarak girdiğini, defalarca söylemesine rağmen evden çıkmadıklarını,  bu zamana kadar evde kalmasına müsaade ettiğini ancak uygunsuz davranışlarda bulunduğu için artık çıkartmak istediğini fakat kendisi çıkmadığını ve Alp’in kendisine eve uzun yıllar emek verdiğini söylediğini, kendisine herhangi bir şekilde kira vermediğini, Alp’in kendisine herhangi bir hizmet etmesinin söz konusu olmadığını ve rızası dışında evinde kaldığını belirterek Mecit Fahir Alp’ten şikayetçi oldu

Mecit Fahir Alp ise savcılığa verdiği ifadesinde, A.F.İ’nin babası ile kendi babası arasında 1976 yılında Beyoğlu 16. Noterliği nezninde 99. Yılığına kira kontratı bulunduğunu,  bu kira kontratına göre taşınmazda yaşadığını, müştemilata ait bütün faturaların kendisi tarafından ödendiğini, küçüklükten beri burada kaldığını, kira bedelini peşin ödediğini, mal sahibinin oğlunun kendisini çıkartıp yüksek bedelle başkasına vereceğini, kendisine ve ailesine manevi baskı yaptığını, müştemilatın bakımını ve temizliğini annesi ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Savcılık ise, mal sahibinin kendi bahası ile müştemilatta oturan şahsın babası arasında yapılan 99 yıllık kira sözleşmesine istinaden ikamette kaldığı, bu nedenle kendisince bir hakka dayanarak kaldığı ve konunun Sulh Hukuk mahkemelerinin konusu olduğu için kovuşturmaya yer olmadığı kararı vermiş. Yer ise önceki gün Adalar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Büyükada’da 51 yıldır oturduğu evinden çıkartıldı!
Büyükada’da 51 yıldır oturduğu evinden çıkartıldı!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    99 YILLIK SÖZLEŞME, Kira parası 1976 da ödenmişmiş, aradan geçmiş 46 sene, oturdukları yere bakıyor, elektrik su parasını ödüyorlarmış????. Bırakın bu işleri kardeşim. Şuna resmen MALA ÇÖKME DESENİZE.

  2. Mecit fahir alp dedi ki:

    Mülayim mutedil gerekli faturalar ve savcılık kararları ektedir.kimsenin malına çökülmemiştir.Ayrıca adalar belediye si ve başkan yardımcı sı Engin çelik başta olmak üzere bu dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır