Büyükada’da 9 atın yandığı ahırın sahibinin yargılanmasına başlandı

Büyükada’da 9 atın yandığı ahırın sahibinin yargılanmasına başlandı
Yayınlama: 20.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Büyükada’da 9 atın telef olduğu yangında yangının çıktığı ahır sahibinin yargılanmasına başlandı

Büyükada’da çıkan 9 atın telef olduğu yangına ilişkin kaçak elektrik hattını döşeyen ahır sahibinin “taksirle yangına neden olma” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan sanık, “Yangının çıkmasında bir kusurum olduğunu düşünmüyorum” diyerek beraatini istedi.

Büyükada Yörükali mevki’inde 1 Ocak 2019 tarihinde meydana gelen ve 9 atın telef olduğu, 4 atın yaralandığı yangına ilişkin kaçak elektrik hattını döşediği iddia edilen ahır sahibi Ahmet Dalma, “taksirle yangına neden olma” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

Adalar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Ahmet Dalma katılırken, müşteki Hayvanlara Adalet Derneği Başkanı Hülya Yalçın ve avukatı Barış Karlı da salonda hazır bulundu.

“Yangının çıkmasında kusursuzum”

Duruşmada savunma yapan sanık Ahmet Dalma adada faytonculuk yaptığını söyleyerek, “Olay tarihinde benim 12 tane atım vardı. Adalarda bulunan at ahırlarında derme çatma olan bir bölgede benim de ahırım vardır, burada mülk sahibi S.Y.’ye ait olan elektrikten biz de kullanırız. Olay günü Kartal’daydım. Bana yangın çıktığını ve atlarımın yarısının telef olduğunu söylediler. Ben de adaya geldim. Ben yangının çıkmasında bir kusurum olduğunu düşünmüyorum. Beraatime karar verilmesini talep ederim” dedi.

“Denetimsiz toplu hayvan tutmak da ceza kapsamında”

Davanın müştekisi Hayvanlara Adalet Derneği Başkanı Hülya Yalçın, “Kaçak elektrik kullanımı mevcuttur. Sanıktan şikayetçiyiz. İlgili kanun kapsamında cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz. Denetimsiz olarak toplu hayvan tutmak da ceza kapsamındadır” diye konuştu.

“Atların tutulduğu bölge kaçak durumdadır”

Dernek avukatı Barış Karlı ise, “Atların tutulduğu bu bölge kaçak durumdadır. Bu hususta belediyeye yazı yazılmasını talep ederiz. Yangın raporunda kaçak elektrik nedeniyle yangın çıktığı yazılmıştır” diyerek sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Kaçak elektrik olup olmadığı sorulacak

Ara kararını açıklayan mahkeme, Anadolu yakası Elektrik A.Ş.’ye müzekkere yazılarak yangının meydana geldiği yerde sanık adına elektrik aboneliği olup olmadığı ve bu yerle alakalı kaçak elektrik tutanağı tutulup tutulmadığının sorulmasına, varsa mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Tanıklar dinlendikten sonra keşif ve bilirkişi incelemesi için ara karar kurulmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.