Açık Mod
Koyu Mod
Sistem Modu
İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış, Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da hayatı olumsuz etkiledi. A
İSTANBUL (Büyükada) – İstanbul’da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen sağanak yağış, Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da hayatı olumsuz etkiledi. Aniden bastıran ve şiddetini artıran yağmur, adanın işlek sokaklarında sele dönüştü.
Yağışın şiddetiyle birlikte altyapı yetersiz kalırken, adadaki logar kapakları taştı. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, logarlardan fışkıran suların adanın taşlı sokaklarını adeta bir nehre çevirdiği anlar yer aldı. Taşkınla birlikte yeraltındaki pis suların ve atıkların yüzeye çıkarak sokaklara yayılması çevredekilerin tepkisine neden oldu.
Yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Büyükada’da, sağanağa hazırlıksız yakalanan yerli ve yabancı turistler zor anlar yaşadı. Sokaklarda yürümek imkansız hale gelirken, sel sularından korunmak isteyen vatandaşlar çareyi çevredeki balık restoranlarına, kafelere ve dükkan tentelerinin altına sığınmakta buldu.
Olay anını görüntüleyen bir vatandaşın kamerasına yansıyanlarda, suyun akış hızından dolayı insanların yolun karşısına geçemediği ve mahsur kaldığı görüldü. Videoyu kaydeden kişinin, “Herkes arka caddeyi kullanmaya başladı, bütün pislikler sokakta. İnsanlar şu an geçemiyor” şeklindeki sözleri, yaşanan mağduriyetin boyutunu gözler önüne serdi. Sokaklarda park halindeki bisikletler ve işletmelere ait masa sandalyeler de sel sularının içinde kaldı.
Yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte adada oluşan su birikintileri ve çevre kirliliğine karşı belediye ekiplerinin temizlik ve tahliye çalışması başlatması bekleniyor.