Büyükada’da bisiklet kazası

Büyükada’da bisiklet kazası
Yayınlama: 01.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Büyükada Çınar Caddesi’nde önceki gün öğlen saatlerinde bisiklet kazası meydana geldi. Hiçbir güvenlik önlemi almayan bisiklet kullanıcısı kötü bir şekilde yaralandı.

Büyükada'da bisiklet kazası

Büyükada Çınar Caddesi’nde önceki gün öğlen saatlerinde yaşanan bisiklet kazasında kask, dirseklik gibi güvenlik önlemlerini almayan bisiklet kullanıcısı, yüzünden kötü bir şekilde yaralandı. Öğlen saatlerinde hızını alamayan kullanıcı dengesini kaybederek yere düştü. Yüzünü betona vuran bisiklet kullanıcısı kanlar içinde kaldı. İlk müdahalenin kazaya şahit olan vatandaşlar tarafından yapılan şahsa kağıt mendil verilerek kanın durdurulmasına çalışılırken daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri şahsa müdahale etti.

Büyükada'da bisiklet kazası

Yerli ve yabancı turistin gözdesi Büyükada trafik sorunu ile karşı karşıya. Yaz aylarında nüfusu 300 bini bulan Büyükada’daki Çınar Caddesi’nde aşırı kalabalıktan yürümek bile zorluyken,  buradan geçen bisiklet, akülü araç, motosikletler nedeniyle sık sık kazalar yaşanıyor. Kaldırımları ise iş yerlerinin işgali altında, yayalar geçemiyor. Büyükada’da resmi kayıtlara geçen kaza sayısı 2018 yılında 346 iken 2019 yılın ilk 7 ayında sayı 229’u buldu. Büyükada sakinleri yetkililerden çözüm bekliyor.

Büyükada'da bisiklet kazası

Sadece Büyükada değil, Adalar’da İstanbul’da olmayan kadar trafik sorunu var. Yasak olan yerlerde cirit atan bisiklet ve akülü araçların yanında mecburen çöp toplamak için ana caddelere giren çöp arabaları, kamu araçları bunun yanında bilhassa Kınalıada’da ana caddelerinde İETT’nin yolcu taşıyan elektrikli araçlarının cirit atması tehlike saçıyor. Dün Kınalıada’da gerçekleşen kazada bir yaralanma olmaması büyük şans ancak sokak ortasında yerlerde kaza sonrası kalan cam parçaları yüzünden Kınalıadalılar yürümekte zorlandı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.