Büyükada’da, Latin Katolik kilisesinin ve eski sinemanın bulunduğu alan, çöp yığınlarıyla adeta bir çöplüğe dönüşmüş durumda. Konteynerler ağzına kadar dolup taşmış, çöpler yollara saçılmış ve sokak hayvanları tarafından dağıtılmış. Bu manzara, özellikle ibadet için kiliseye gelen cemaati çöp kokuları arasında dua etmeye zorluyor.
Bu çöp dağları, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın sorumluluklarını yerine getirmediğinin kanıtı olarak görülüyor. Akpolat’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde milletvekili olma hayalleriyle şovlarına devam ederken, adanın temizliğini ihmal etmesi eleştirilerin odağı oldu. Başkanın, sabah sporu yaptığını belirten paylaşımlarını bu çöp yığınlarının önünden de yaparak, adalılara çöp kokuları arasında spor yapmanın ne demek olduğunu göstermesi gerektiği belirtiliyor. Adalılar, bu gösteri meraklısı, sorumsuz, adanın sırtından kendi siyasi kariyerini yükseltmeye çalışan yönetiminden iğrenmiş durumda
Adalılar, Akpolat’ın gösteri yapmak yerine, adanın temizliği ve hijyeni konusunda acil önlemler almasını talep ediyor. Bu ihmal, sadece çevre kirliliğine değil, aynı zamanda dini bir mekanın saygınlığının da zedelenmesine neden oluyor. Adalar Belediyesi’nin, bu utanç verici durumu bir an önce düzeltmesi ve adalıların hak ettiği temiz ve saygın bir yaşam alanı sunması gerektiği açıkça ortada.
Bu durum, Adalar Belediyesi’nin yönetim anlayışının ve önceliklerinin bir göstergesi olarak, adalılar tarafından şiddetle eleştiriliyor. Adalılar, belediyenin bu sorunu çözmek için somut adımlar atmasını ve belediye başkanının adanın gerçek ihtiyaçlarına odaklanmasını talep ediyor.
Akpolat’ın, adanın temizliğine vakit ayırmak yerine, kendi kişisel hırslarının peşinden koşması, adanın ve özellikle dini mekanların saygınlığını ayaklar altına alıyor. Bu utanç verici durum, Adalar Belediyesi’nin yönetimdeki başarısızlığının ve önceliklerinin ne kadar bozuk olduğunun bir yansıması. Adalılar, bu gösteri meraklısı, sorumsuz, adanın sırtından kendi siyasi kariyerini yükseltmeye çalışan yönetiminden iğrenmiş durumda
Adalılar, belediyenin bu iğrençliği bir an önce temizlemesini ve Akpolat’ın adanın gerçek ihtiyaçlarına odaklanmasını talep ediyor. Bu ihmal, sadece çevre sağlığını değil, dini ve manevi değerleri de hiçe sayan bir yönetim skandalı olarak tarihe geçecek. Adalar Belediyesi’nin, bu rezaleti düzeltmek için derhal harekete geçmesi adalıların en doğal hakkı.