Büyükada’da dün gerçekleşen skandal toplantı!

Büyükada’da dün gerçekleşen skandal toplantı!
Yayınlama: 16.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Büyükada’da dün Anadolu Kulübü’nde turizm amaçlı bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda Ada Vakfı tam kadro hazır bulunurken turizm odaklı bir toplantıda hiçbir otel sahibinin çağrılmaması dikkat çekti.

Büyükada’da dün Anadolu Kulübün’nde İBB Kültür Daire Başkanlığının düzenlediği diğer toplantılarda olduğu gibi ada halkından uzak, içlerinde ufak bir kesimi hariç çıkar amaçlı belli grupların çağrıldığı, hiçbir otel sahibinin çağrılmadığı, belli bir kesime hitap eden, birilerinin siyasi çıkarları için yapıldığı belli olan, amacı her ne kadar Adaların turizm potansiyeline kültür-sanatın katkısını değerlendirmek üzere yapılmış olsa da, kültür-sanatın Adalar turizmine etkisi tartışılan bir toplantıda hiçbir otel sahibi çağrılmaması toplantının ciddiyetini, samimiyetini ortaya koyuyor.

Evet, turizm odaklı bir toplantı ama hiçbir otel sahibi yok ama her taşın altından çıkan Ada Vakfı orada! Turizm denilince akla ilk gelen bu iş kolunun şimendiferi oteller gelir. Oteller turizmin ana damarıdır, para kaynağıdır. Siyasi çekişmelere gelmez. Eğer Anadolu Kulübün’deki gibi toplantıyı siyasete alet edersen Adalarımız kazanmaz, kaybeder.

Kültür- sanatın turizme etkisi odaklı bir toplantı yapıyorsun, toplantıda Adalarımızın en önemli otellerinden Splendid Palas, Tiara Otel, Prenses Otel, Yassıada’daki 5 yıldızlı Katre Island Hotel’in sahiplerinden, temsilcilerinden kimse yok. Allah’tan kültür-sanat etkinliği yapan Adalarımızın tek derneği olan Adalar Kültür Derneğini çağırmışsınız…

Komedi gibi…                    

Aldığımız bilgilere göre toplantıyı, Adalar’da hiçbir iş yapmayıp Kınalıada’da tören alanı başta olmak üzere Adaların çeşitli yerlerine koydurduğu İBB kondularla Adaların ön görünümünü gecekondu mahallesine çeviren, bunu yaparken de “Ada halkına mı soracağız” diyen Adalar Koordinatörü zat Eyüp Karataş tarafından CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile beraber organize ettiği öne sürülüyor.

Ercan Akpolat’ın ise Kent Konseyi seçimlerinde aldığı yenilgi yetmemiş yine Adalar Kent Konseyi seçimlerinde yola çıkıp arkasında durduğu Ada Vakfı’nın da içinde olduğu aynı kadroyu toplantıya çağırdığı, Belediye Başkanlığı seçimlerinde bu guruplardan destek alıp seçimlere belediye başkanı adayı olarak katılacağını umduğu gelen bilgiler arasında.

Hani derler ya ‘yenilen pehlivan güreşe doymazmış’

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Büyükada kulisleri dedi ki:

    Bu aralar adalardaki toplantılar çuğaldı.
    Yüksek kahve toplantıları falan kulağımıza bir şeyler gelmeye başladı.
    Çok söylenecek söz var ama susalım icraata bakalım bunların derdi turizim değil kaos ortamı yaratmak …