Büyükada’da Engin Çelik’in yaptırdığı tuvaletler pislik içinde!

Büyükada’da Engin Çelik’in yaptırdığı tuvaletler pislik içinde!
Yayınlama: 14.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Kültür, Sanat ve Turizm ilçesi olarak her zaman övündüğümüz Adalar’da, Adalar Belediyesinin sahile yaptırdığı umumi tuvaletlerin, bakımsızlıktan mikrop yuvası haline gelmesi vatandaşı isyan ettirdi

Büyükada’daki Adalar Belediyesi Tuvaletleri Pislik İçinde!

WhatsApp hattımıza gelen görüntüler doğrultusunda; Büyükada merkezindeki Liman Sokaktaki İBB ve Adalar Belediyesi tarafından paylaşılamayan umumi tuvaletlerin durumu, adaya gelen vatandaşları isyan ettirirken, Adalar Belediyesi’nin akçeli işler müdürü Engin Çelik, 5 yıldızlı tuvalet yaptık dediği tuvaletlerin girişini de 5 TL yaptı..!. Henüz yazın başı bura bu halde ise ilerleyen günlerde ne durumda olacağını düşünmek bile istemiyoruz.

Adalar Belediyesi tarafından yapılan ve ilçemize nefes alınacak en önemli yerlerden biri olan sahil şeridinde bu denli rezalet tuvaletlerinin olması ‘Kültür, Sanat ve Turizm Şehri Adaların’ın imajına yakışmıyor. Bizden söylemesi..!

Bilhassa yaz dönemlerinde dışarıdan gelen yerli, yabancı turistin tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için Adalar Belediyesi tarafından Şehir Hatları Vapur İskelesine yakın bir yer olan Liman sokaktaki umumi tuvalet ihya edilerek kullanıma açıldı.  Fakat umumi tuvalet, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle çevreye pis koku yayması bir yana resimlerden görüldüğü gibi klozet ve klozetten taşan dışkıların yerlerde bulaşması, boruların açıkta pislik içinde durması, özellikle Covid-19’un arttığı şu dönemlerde rezaleti gözler önüne seriyor. Üstelik giriş 5 TL.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in bilhassa kendisinin başında durup ilgilendiği, maliyeti ve ihale süreci çok tartışılan umumi tuvalet, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle çevreye pis koku yayıyor. Özellikle Covid-19’unun arttığı şu dönemlerde umumi tuvaletin bu durumu, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve kendisine bağlı müdürlük yetkilileri tarafından ihmal edilmesi adeta vatandaşların sağlığının ne derece önemsenmediğini gösteriyor. Çelik’in kendisinin bu tuvalete girip girmeyeceği ise merak konusu.

Vatandaşlar ise: “insanlara reva görülen tuvalet bu mu? Hijyen mesafe temizlik diye diye yırtınıldığı ortamda insanlara reva görülen tuvalet ayakyolu. Belediye başkanı, yardımcısı bu tuvalete kendisi giriyor mudur? Bence bu günler herkes için iyi günler. Sakla samanı gelir zamanı diye boşuna dememişler. Bizim de insanların arkasından değil yüzüne söyleyeceğimiz, tüm İstanbullunun duyacağı şeyler var elbette” dedi.

Adaya günü birlik gelen bir vatandaş: “Tursitlere verdiğimiz Adalar’daki hizmet ihtiyaç bölümü sağ olsun belediyemiz çok çalışıyor. Kimse kusura bakmasın üçüncü sınıf saydığımız ülkeler mi Avrupa mı acaba?” 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    İşemek 5 lira. Yuh artık. Anlı şanlı üstelik de Sosyal demokrat ve bi o kadar da halkçı, ayrıca da, devrimci, hemi de kemalist belediyemiz işeme ücretini 5 lira olarak takdir etmiş. Pekiiiii, 5 lirası olmayan, yada 5 lira verip de 2.5 halk ekmek alırım diye düşünen gariban ülke insanımız ne yapacak. BU TEKNOLOJİ VE UZAY ÇAĞİNDA, DONUNA MI İŞEYECEK.????

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Sadece tuvaletlerin durumuna bakarak adalara gelen ziyaretçi akınının ne denli hesapsız- kitapsız olduğunu anlarsınız. Yahu kardeşim çok mu zor adaların ziyaretçi kapasitesini belirleyip ona göre motor ve gemi sayısını belirlemek. Senin yolların, piknik alanın, tuvaletlerin, market ve hizmet alanlarının (restoran, cafe vs.) servis kapasitesi belli. Bu durumu raporlaştırıp sunamıyor musunuz ilgili makamlara? Çok yazık adalarımıza ve adalılarımıza.